Ismét Design Lab!

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2014.03.04. 18.37 | Módosítva : 2014.03.04. 18.45

Februárban több mint 60 formatervező  hallgató vett részt a 2014-es Design Lab nemzetközi formatervezői pályázat hazai workshopjain, ahol korábbi sikeres versenyzők avatták be az érdeklődőket a verseny kulisszatitkaiba.

A 12. Design Lab versenyre a nevezéseket 2014. március 1-től április 6-ig küldhetik be jelenleg formatervezést tanuló, illetve tavaly végzett hallgatók, ötletük angol nyelvű leírásával és látványtervével. Az Electrolux Design Lab versenyre az electroluxdesignlab.com/2014/ weboldalon keresztül lehet beadni a jelentkezést. A nevezési időszak lezárását követően a zsűri kiválasztja a legjobb 100 versenyzőt, aki továbbfejlesztheti koncepcióját. A következő szakaszokban a zsűri és közönségszavazás dönt a továbbjutókról. 

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Nyugat-magyarországi Egyetemen tartott workshopokon a hallgatók megismerhették a 2007-es nyertes Szabó Levente formabontó mosógép koncepcióját, a tavaly legjobb 20-ban végzett Csernátony Fanni Sea Breeze nevű víz- és légtisztító megoldását, valamint a 2011-ben Top8-ba jutott Miklósi Ádám sous-vide sütést forradalmasító ötletét. Az egykori versenyzők elmesélték élményeiket és a nevezést segítő hasznos tanácsokkal látták el az érdeklődőket. A workshopokat közös ötletelés zárta  a jövő városairól és háztartási eszközeiről.

A Design Lab-ot kiemelt figyelemmel kíséri a szakma. A nyertes pályázó 5000 eurós jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux globális tervezőközpontjában.

A pályázat komolyságát az is igazolja, hogy a korábbi évek fiatal győzteseinek a fele – így Szabó Levente is – az Electroluxnál folytatta a munkát a gyakornoki időszak letelte után is. A második díjazott 3000, a harmadik helyezett 2000, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 eurós jutalomban részesül.  Miklósi Ádám például a bemutatott sous vide koncepciójának köszönheti jelenlegi munkáját: rá Svájcban figyelt fel egy fejlesztő csapat és hívta meg az induló projektjük tervezésébe.

Az Electrolux Design Lab nemcsak a nyerteseknek fontos, hiszen lehetőséget teremt a fiatal, tehetséges tervezők számára, hogy munkájukat az egész világnak bemutassák. Reméljük, a korábbi évekhez hasonlóan idén is beszámolhatunk a magyar versenyzők sikeréről! A márkabolt.hu online magazinjában folyamatosan beszámolunk majd a versenyről és kiemelten foglalkozunk a verseny magyar vonatkozású híreivel.

Keresd a versennyel kapcsolatos híreket az Electrolux közösségi felületein!

Youtube: www.youtube.com/user/electrolux
Facebook: facebook.com/ElectroluxAppliances
Twitter: twitter.com/Electrolux
Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab
Pinterest: pinterest.com/electrolux
Instagram: Instagram.com/electrolux