Innovátor kerestetik! - Electrolux Design Lab 2012

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2012.03.23. 10.07 | Módosítva : 2012.03.23. 10.15

2002. óta több, mint 10.000 koncepciótervet értékelt a Design Lab zsűrije, azonban még így is találkoznak olyan új megoldásokkal és ötletekkel, amit korábban senki el sem tudott volna képzelni.

A kezdetekkor csupán néhány iparművészeti iskola bevonásával indult a verseny (MOME (Magyar Iparművészeti Egyetem), SADBK Stuttgart, ENSCI Les Ateliers Paris és Politecnico di Milano), mára azonban a világ egyik legjelentősebb formatervezési megmérettetésévé vált, a világ minden pontjáról jelentkező formatervező hallgatókkal.

Külön öröm, hogy a verseny éveiben rendszeresen találkozhatunk rendkívül eredményesen szereplő magyar hallgatókkal is. Már az első versenyen is két magyar diák volt a díjazottak között (Cosovan Tamás – MOME, Hosszú Gergely - MOME). 2007-ben pedig Szabó Levente (MOME) nyerte el az első díjat E-wash névre keresztelt kompakt mosógépével, ami mosószerek helyett mosódió segítségével varázsolja tisztává a ruhákat. Levente az elnyert 6 hónapos gyakornoki állást az Electrolux svédországi és olaszországi formatervezési központjaiban töltötte. Elhivatottsága és tehetsége révén pedig a vállalat főállású alkalmazottjává vált, azóta pedig az olasz design központ terméktervező munkatársaként dolgozik.

2008-ban Püspöki Apor (MOME) E-bag, illetve Sáfrány Attila (MOME) Stratosphere fantázia nevű koncepciónak örülhettünk. 2010-ben pedig Miklósi Ádám (NYME Alkalmazott Művészeti Intézet) alkotása, a legújabb gasztronómia trendeknek is megfelelő Sous-vide főzőrendszere került be a legjobb 8 pályamű közé.

A Design Lab pedig 2012-ben is megrendezésre kerül. Témája az ÉLMÉNY! Az Electrolux ezúttal olyan koncepciókat vár a pályázóktól, melyek minden tekintetben maximális élményt nyújtanak a fogyasztónak. Az értékelés során kiemelkedően fontos szempont lesz az egyes koncepciók esztétikus megjelenése, valamint a különféle textúrák és felületek használatának módja.

A pályaműveket 2012. június 1-je éjfélig várják az Electrolux Design Lab weboldalára (www.electrolux.com/designlab), ahol minden szükséges információ is megtalálható.

Légy Te a következő sikersztori főszereplője!