Időtálló céglogó és háztartási gépek az Electrolux-tól

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2012.09.26. 14.01 | Módosítva : 2012.09.26. 14.41

Az Electrolux háztartási gépeit mindenki jól ismeri, hiszen számos konyhában, fürdőszobában találkozhatunk Electrolux hűtőkkel, mosógépekkel, vagy éppen mosogatógépekkel. A márkát sokan időtállóságáért kedvelik, hiszen akár egy évtizedre is megkímél minket az Electrolux az új készülékválasztással járó utánajárástól. A kiváló ár-érték arány mellett a töretlen innováció is a cég jelképévé vált.

Ha már a jelképekről beszélünk, mindannyian jól ismerjük az Electrolux szinte ikonikussá vált logóját, mely immár 50 éve fémjelzi az időtálló minőséget és az innovatív megoldásokat.  A jeles dátum alkalmából az Elektrolux egy egész sajtóközleményt szentelt logójának.

A logó egészen az 1960-as évekig egy napsugarakban tündöklő földgömb volt. 1961-ben érkezettnek el az idő a változásra, a megújulásra. Így az Electrolux vezetői logótervező versenyt hirdettek, melyre 80 grafikus mindösszesen 123 pályaművel jelentkezett. A tervezők képzelete szabadon szárnyalhatott, mindenki maga dönthette el, hogy munkáját a régi logóra építi vagy egy teljesen új koncepciót álmod papírra. A hét főből álló szakmai zsűri Carlo L. Vivarelli, a svájci származású tervező „Nap és Föld konkáv-konvex” című pályázatát találta a legjobbnak.
Ez tükrözte ugyanis legjobban az időtállóságot, letisztult formái pedig máig érzékelhető, egyedi hangulatot árasztottak. A logóban levő nagy méretű E betű és az ehhez kapcsolódó – akár földgömbként is értelmezhető – lemez tökéletesen kifejezte/kifejezi az Electrolux globális jelenlétét és céljait. A logó 1962-es bemutatása óta, immár 50 éve képviseli az Electroluxot a világ minden kontinensének közel 150 országában.

Carlo L. Vivarelli szakmai munkásságát a Zurich University of Arts and Design hallgatójaként kezdte, majd számos külföldi nagyvállalat terméktervezőjeként és művészeti tanácsadójaként dolgozott. Az Ő kezének és fantáziájának munkáját dícséri a svéd állami televízió és az Electrolux leányvállalatainak logói, valamint a Swissair és a svájci Flumserberg reklámplakátjai.

És miért tartottuk megosztani mindezt Veled? Az Elctrolux logója ékes bizonyítéka annak a gondos tervezésnek és filozófiának, ami az Electroluxot jellemzi. Hiszen olyan csapat alkotja meg napjaink és a jövő háztartási gépeit, akik törekednek arra, hogy munkájuk hosszú távra szóljon és minden lehetséges tekintetben kiszolgálja az igényeidet. Ezért van az, hogy ha bekapcsolsz egy Electrolux gépet, akkor tartós élményben lesz részed!

Keresd az Electrolux legújabb termékeit a Márkabolt.hu kínálatában és légy részese az időtálló minőségnek!