Hét hazai diákra is szavazhatsz!

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2015.05.07. 22.22 | Módosítva : 2015.05.07. 22.29

Szavazz most a tehetséges magyar diákokra az Electrolux Design Lab verseny második fordulójában!

A nemzetközi formatervezői pályázat jelenlegi fordulójához a hazai diákok  sikerét a közönség is segítheti: szavazataikkal 5 pályázót juttathatnak tovább az elődöntősök közé. Az Electrolux szakértői 60 ország 1500 nevezője közül választották ki azt a 100 pályázót, akik lehetőséget kaptak, hogy a nagyközönség előtt is bemutatkozzanak. A második fordulóba 33 országból jutottak be versenyzők: a legtöbben Dél-Koreából (8 diák), Csehországból (7 diák) és Magyarországról (7 diák).

A hét hazai versenyző a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Nyugat-magyarországi Egyetem (NyME) hallgatója. Főzés kategóriában a legjobb 100 közé jutott Jakab Anett (BME) háztartási hulladékot hasznosító ötletével, Erdős Nóra (PTE) gyerekeknek tervezett játékos főzőedényével, Aba Róbert (NyME) a gyors és egészséges ételmelegítő megoldásával és Tobias Tsamisis (MOME) iskolákba tervezett fenntartható főzőpultjával. Levegőtisztítás kategóriában Telegdi Balázs (MOME) vízben található oxigént hasznosító légtisztító terve és Wágner Ákos (MOME) asztmás gyerekeknek tervezett levegőtisztító készüléke van versenyben. Lakatos Botond (MOME) textilápolás kategóriában egy folteltávolító tervével (képünkön) versenyez.

 A pályázatok a verseny weboldalán (electroluxdesignlab.com) nézhetők meg, ahol a közönség szavazhat is kedvencére. A közönség szavazata sokat számít, hiszen az 5 legtöbb szavazatot kapott pályázat automatikusan bejut a verseny következő szakaszába. A harmadik fordulóban 35-en versenyeznek majd, ők lesznek a 2015-ös Electrolux Design Lab elődöntősei, és közülük kerül majd ki az idei verseny közönségdíjasa is.

Szavazz május 29-ig a hazai pályázók továbbjutására! A diákok nevére kattintva megismerheted pályázatukat és szavazhatsz is!

Jakab Anett (BME), Erdős Nóra (PTE), Aba Róbert (NyME), Tobias Tsamisis (MOME), Telegdi Balázs (MOME), Wágner Ákos (MOME) és Lakatos Botond (MOME) várják a szavazatokat!