Főzés magabiztosan - (a 2012 -es DesignLab középdöntősei – V. rész)

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2012.09.27. 08.47 | Módosítva : 2012.09.27. 09.08

A főzés sokszor csupán szerencse kérdése, legalábbis, ami a végeredményt illeti. Biztos jártál már Te is úgy, hogy egy csipetnyivel több ebből, egy gondolatnyival kevesebb abból és máris tökéletesen sikerült volna a vacsora...de mégsem így lett. Íme néhány ötletes megoldás az Electrolux Design Lab 2012-es középdöntősei közül, amelyek a szerencsefaktort hivatottak háttérbe szorítani. 
 
Smart Embossed Blender – az intelligens turmixgép
A Hwa Jin Ock által megálmodott mixer a tapintásra alapoz. Markolatán a turmixolt étel állagát imitáló apró kiemelkedések találhatók, amik folyamatosan változnak. Így minden macera nélkül tudjuk ellenőrizni, hogy a babaétel elég egynemű -e vagy mikor tökéletes a krémleves. Ugye izgalmasan hangzik?
 
Fiery – flambírozás felsőfokon
Karen I Man Cheong újragondolta az 1815-ben eltalált Davy- lámpát, ami dróthálóval szigetelte el környezetétől a lángot. Az ötlet egyszerű: egy edénybe vagy tányérra öntjük a flambírozandó folyadékot, ráhelyezzük a készüléket és meggyújtjuk a lángot. A Fiery látványa már önmagában különlegessé fogja varázsolni a jövő vacsoráit.
 
Easy Stir – az indukciós keverőeszköz
Néha nagyon jól jönne egy krém vagy mártás elkészítéséhez, ha valaki helyettünk keverné folyamatosan a készülő ételt. Az indukciós elven működő Easy Stir elem és áram nélkül keveri meg helyettünk az ételt. Szinte bármilyen edényhez azonnal igazodik, kompakt méretének köszönhetően pedig praktikusan tárolható, mosogatógépben is könnyedén tisztítható.
 
Mo'Sphere – a molekuláris főzőkészülék
A Mo'Sphere otthonunkba költözteti majd a  molekuláris főzés izgalmas, titkokkal teli világát, amibe eddig csupán a legjobb éttermekben nyerhettünk betekintést. A molekuláris konyhatechnológia egyelőre a csúcsgasztronómia kiváltsága, de a Mo'Sphere segítségével házilagosan is kipróbálhatjuk a molekulális technológiával készített ételeket, követve Heston Blumenthalt
 
Space Pan – hordozható főzőlap a jövőből
Christian Bakkhang tűzhelye akár a konyhaasztalon is elfér majd. Helytakarékos mérete mellett pedig az egész családot szórakoztatja, hiszen különféle színekkel jelzi majd a főzőzónák és az ételek hőmérsékletét. 
 
Addig is, amíg beköltöznek otthonunkba ezek a különleges háztartási gépek, élvezzük az Electrolux legújabb főzőlapjainak és sütőinek élményét, ami könnyebbé varázsolja mindennapjainkat.
 
Tudj meg még többet a 30 középdöntős ötletről az alábbi linkeken: