Formatervezési Oscar az Ergorapidonak!

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2014.07.29. 13.20 | Módosítva : 2014.07.29. 13.57

A 2014 óta hazánkban gyártott  Electrolux Ergorapido 2in1 kéziporszívó az „Év terméke” és a „Legjobbak legjobbika” elismerés után ezúttal a legrangosabb formatervezői díjat, az iF Design díjat érdemelte ki.

Az immár 10 éves Ergorapido  kéziporszívók gyártását 2014-től az Electrolux jászberényi gyárára bízta a svéd vállalat. A készülék az elmúlt tíz évben háziasszonyok millióinak elismerése mellett díjak sorát gyűjtötte be. Az idén megújult kéziporszívó modell számos szakmai elismerésben részesült: megkapta a Plus X versenyen az „Év Terméke” díjat, a Red Dot Design Award-on a „legjobbak legjobbikának” választották, most pedig kiérdemelte a formatervezés Oscar-díjának számító iF Design díjat is.

Mit jelent az iF Design díj? Az 1953-ban alapított iF Design verseny zsűrije a kiemelkedő formatervezést értékeli. Az Electrolux Ergorapido 2in1  szép és funkcionális kialakítása megkönnyíti az otthonainkban a takarítást, hiszen a készülék mindig kéznél van, így azonnal el lehet vele tüntetni a morzsákat, porcicákat vagy a cipőről lepergő sarat. Egyaránt használható padlón és asztalon: ha a morzsaporszívó részt kiemeljük, a készülék akkor is megáll a lábán, és amikor az asztal vagy munkalap már szép tiszta, egyszerűen csak visszapattintjuk a morzsaporszívót a készülékbe és már folytathatjuk is a munkát a padlón. Az Ergorapido friss színei stílusosak, a szálcsiszolt nemesacél borítású modellek igazán elegánsak. A piros, szürke vagy ébenfekete porszívók mellett a fémes csillogás kedvelői metálfényű acélszürke és csokoládébarna színű modellek közül választhatnak.

Az új sorozat hatékonyságát a megnövelt felületű szűrő segíti, és akárcsak a korábbi modellek, az új Ergorapido is LED fényekkel világítja meg az utat maga előtt, így egyetlen porszem sem bújhat el előle. A nagy keréknek és az újratervezett szívófejnek köszönhetően a készülék páratlanul jól manőverezhető és – bármennyire is hihetetlen sokaknak – élménnyé válik vele a porszívózás! A motor hatalmas szívóereje még azokat a kétkedőket is meggyőzi, akik kevéssé bíznak egy akkumulátoros kéziporszívó hatásfokában.

Márkabolt Tipp: Ismerd meg az Ergorapido modelleket a márkabolt.hu termékvideója segítségével, mely a ZB 2943-as, piros Ergorapido kéziporszívót mutatja be.