Forma és funkció tökéletes összhangja 125 éve

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2012.05.25. 14.16 | Módosítva : 2012.05.31. 15.42

Minden 1887-ben kezdődött Emil Rathenauval és az izzólámpák gyártásával. Mára pedig az AEG egyet jelent a német mérnöki munkával, a dizájnnal és precizitással.

Az út természetesen hosszú volt és mindvégig innováció kísérte. Hiszen az AEG volt az első a háztartási gép gyártók között, aki dizájnert alkalmazott, hogy az esztétika és a funkcionalitás egy termékben öltsön testet. Peter Behrens maradéktalanul be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, megalapozva ezzel az elkövetkező 100 évre jellemző profizmust. Az általa alkotott szlogent pedig a mai napig büszkén használja a vállalat: „ Perfekt in Form und Funktion”. Az általa megalapozott szemlélet jegyében készült el később az első kompresszoros hűtő, beépíthető hűtőszekrény, automata mosógép, hőszivattyús szárítógép, indukciós főzőlap és az első környezetbarát háztartási gép termékcsalád is.

A fejlődés pedig tovább folytatódik. A tavaly bemutatott Neue Kollektion néhány hónap alatt elnyerte a legnevesebb dizájnfórumok elismerését, az IF és Red Dot díjakat.  Az AEG hitvallása szerint a tervezők feladata, hogy tolmácsként vegyenek részt ember és gép párbeszédében. Napjaink készülékeiben mindezek alapján az összetett feladatok megoldása könnyű kezelhetőséggel párosul, így téve egyszerűbbé a mindennapok feladatait.

Legyél Te is része az AEG legendájának! Keresd az AEG termékeit a Márkabolt.hu üzleteiben!