Évszázadon átívelő innováció

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2012.08.28. 10.16 | Módosítva : 2012.08.31. 14.52

Az AEG napjaink egyik legismertebb és elismertebb háztartási gép gyártója, ám ennek eléréséhez hosszú évek kitartó munkájára volt szükség. Nézzük most meg, hogy mire képes 125 év és néhány elhivatott szakember!

1883
Az AEG (Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft) története egészen 1883-ig nyúlik vissza és még csak nem is a háztartási gépekkel kezdődik. Ugyanis 1883-ban történt, hogy Emil Rathenau megalapította a vállalatot és megkezdte az izzólámpák gyártását.
1889
Az AEG gyorsan fejlődésnek indult. Az 1889-es berlini világkiállításon mutatták be első elektromos készülékeiket.
1900
Ezt követte az 1900-as év egyik -mára életünk szinte elengedhetetlen részét képező- legjelentősebb találmánya, az elektromos hajszárító.
1907
Az 1907-es év meghatározó jelentőségű volt az AEG életében, sőt mind a mai napig ebből építkeznek. Ekkor alkalmazta az AEG Peter Behrens professzort, az első designert, aki megalkotta az AEG mind máig érvényes filozófiáját és szlogenjét: „Perfekt in Form und Funktion”. Ezzel ő lett a világ első ipari formatervezője, akinek célja a szemet gyönyörködtető és egyben könnyen kezelhető, funkcionális háztartási gépek létrehozása volt.
1910
Már Peter Behrens vezetése alatt készült el 1910-ben az AEG első elektromos tűzhelye, a mai indukciós és kerámia főzőlapos tűzhelyek elődje.
1929
Ebben az évben a boltokba került a kompresszoros hűtőszekrény és vasaló, melyekkel ismét első lett az újítók között az AEG.
1935
A következő innovációért kicsit el kell távolodnunk a háztartási gépektől, ugyanis 1935-ben az AEG csoport egy másik ágazatában megalkották az első kazettás magnót, mely évtizedekig része volt minden család életének. Ez az év azonban még tartogatott újdonságot, hiszen a leleményesség és az esztétika iránti elkötelezettség bizonyítékaként az AEG szakemberei megtervezték az első beépíthető hűtőszekrényt.
1958
Az innováció rendületlenül folyt tovább, míg az 1950-es évek végén megszületett az első automata mosógép, ami azóta mindannyiunk életének egyik legfőbb segítőtársa.
1980-as évek
Csupán néhány évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy az AEG munkatársai a világon elsőként gondoljanak a háztartási gép gyártók közül a természetvédelemre. Így született meg az első környezetbarát háztartási gép család.  Az évtized vége előtt, 1987-ben megtervezték az első indukciós főzőlapot és az első hőszivattyús szárítógépet is.
1994
A 90-es évek közepe fontos változásokat hozott. Ekkor kezdték el kültéri információs felületeken és táblákon használni az AEG által tervezett LCD technológiát, valamint ebben az évben egyesült a cég az Electrolux csoporttal.
2010
Az AEG-nek köszönhetően 2010-ben életre kelt a XXI. század. Mérnökök és formatervezők csapata dolgozott azért, hogy létrejöhessen a Neue Kollektion termékcsalád, mely azóta is sorra nyeri a legnevesebb formatervezési díjakat.

Az  elmúlt 125 évben az AEG életünk és otthonunk részévé vált. A fejlődés pedig nem áll meg, biztosak vagyunk abban, hamarosan újabb különlegességgel lepnek meg mindenkit.

Addig pedig keresd az AEG időtálló termékeit, 125 év tapasztalatával és elkötelezettségével a  „Perfekt in Form und Funktion” jegyében itt, a Márkabolt.hu kínálatában!