Energiatakarékossági díjas készülékek 
a márkabolt.hu kínálatában

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.10.26. 08.21 | Módosítva : 2013.10.26. 08.50

Az Electrolux és AEG készülékek fejlesztésénél mindig is fontos szempont a márka tervezőmérnökei számára az enerigatakarékosság. Már megszokhattuk, hogy ezen a területen is kiválóan teljesít az Electrolux, akár mosógépekről, hűtőkről, porszívókról vagy szárítógépekről van szó.

Idén negyedik alkalommal ismerte el Energiatakarékossági Díjjal a legkisebb energiafogyasztású műszaki termékeket az E.ON Hungária. A legenergiatakarékosabb készülékeknek járó elismerésben három termék részesült. Két Electrolux UltraOne porszívó és egy szabadonálló AEG alulfagyasztós kombinált hűtőszekrény is elnyerte a TÜV Rheinland szakvélememénye alapján.

Az Energiatakarékossági díj többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy tudatos választással mekkora megtakarítást lehet elérni. Egy jól megválasztott hűtőgéppel vagy porszívóval ugyanis akár 8-10.000 forintot is meg lehet spórolni éves szinten. A 78 nevezett termék közül idén 20 kategóriában hirdettek győztest, a pályázott termékeket ezúttal is a TÜV Rheinland Intercert Kft. szakértői vizsgálták.

A megújult UltraOne, az Electrolux eddigi legjobb porszívójának két modellje is elnyerte az E.ON Energiatakarékossági Díjat. Az egyik modell a 1600 W teljesítmény feletti, a másik pedig az 1600 W teljesítmény alatti kategóriában érdemelte ki az elismerést. Mindkét díjazott UltraOne termék az Electrolux jászberényi porszívógyárában készül.

Az új UltraOne készülékek nem csak az energiafelhasználás terén kiemelkedőek. Az Európában, 12 országban is tesztgyőztes porszívócsalád, több mint 40 újabb fejlesztés eredményeként még elődjénél is hatékonyabb lett. A nagyobb teljesítményű motor, az intenzív levegőáramlás és az erős szívófej együttesen gondoskodik a minden eddiginél hatékonyabb takarításról. Több változtatás (új szívófej, csőrendszer, burkolat szigetelése stb.) eredményeként a zajszintet sikerült 70 dB-re csökkenteni, így a porszívó éppen csak annyira hangos, mint a tévé filmnézés közben. Az új AeroPro Extreme szívófej minden felületről maximális alapossággal szedi össze a port.

A harmadik díjazott termék, a szabadonálló AEG S83600CSM1 alulfagyasztós kombinált hűtőszekrény. Az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyárában készült modell a 2 ajtós kombinált hűtő kategóriában bizonyult a legenergiatakarékosabbnak.

A díjazott AEG -készülék alulfagyasztós kombinált inox hűtőszekrény az A+++ energiaosztályba tartozik, és 60 százalékkal fogyaszt kevesebbet, mint a hagyományos A energiaosztályú készülékek. Kiemelkedő energiahatékonyságát olyan professzionális megoldásoknak köszönheti, mint a külön vezérelhető hűtő és fagyasztótér, amellyel a hűtőtérben optimális lesz a klíma az élelmiszerek frissességének megőrzéséhez. Egy hosszabb utazás alatt pedig a vakáció funkcióval tarthatjuk alacsonyan az energiafogyasztást, amely a 14 fokos hőmérséklettel a szag és penészképződést is megakadályozza.

Márkabolt Tipp: A márkabolt.hu webáruházában minden terméknél megtalálod a legfontosabb energiafelhasználási jellemzőket.