Electrolux UltraCaptic: Újabb magyar büszkeség

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.04.05. 23.44 | Módosítva : 2013.04.05. 23.52

Újabb prémium kategóriás, porzsák nélküli készülékekkel bővült idén a hazánkban gyártott Electrolux porszívók palettája. A jászberényi porszívógyár munkatársai már az UltraCaptic modellek tervezésébe is bekapcsolódtak, a készülék alkatrészeinek jelentős része pedig hazai beszállítóktól származik.
Az UltraCaptic modell a felsőkategóriás, porzsák nélküli porszívók piaci szegmensében erősíti az Electrolux Csoport jelenlétét, 300-450 eurós árával a prémium szegmens felső részéhez tartozik. Az ötéves garanciával támogatott készülék értékesítését minden jelentős Electrolux piacon tervezik. A legnagyobb kereslet a növekvő prémium porzsák nélküli piacokon várható, elsősorban Franciaországban, Németországban, Oroszországban és Ausztráliában. Magyarországon az acélkék metál modell (UCORIGIN) lesz kapható.A termék kialakításakor az erőt sugárzó, innovatív formatervet, a hatékony porkiválasztást és a higiéniát helyezték előtérbe. A fejlesztést megelőző piackutatások szerint a fogyasztók számára nehézséget okoz a portartály higiénikus ürítése, ezért erre a problémára is hatékony megoldással álltak elő a tervezők. Az UltraCaptic elsőként ötvözi a multi-ciklonos készülékek porkiválasztási hatékonyságát egy új portömörítési megoldással, az úgynevezett  "dust compactorral”. Ez az Electrolux által szabadalmaztatott kombináció jelentősen csökkenti a használat, illetve az ürítés során a levegőbe visszakerülő finompor mennyiségét.2013. január 7-én kezdődött a jászberényi porszívógyárban az Electrolux UltraCaptic készülékek gyártása.  A hagyományoknak megfelelően nagy szerepet kaptak a hazai szakemberek a termék fejlesztése és gyártása során: a tervezési folyamat a stockholmi irodával közösen zajlott, magyar projektvezető, fejlesztőmérnökök és a gyári műszaki csapat bevonásával.

A gyártás-előkészítési, beszerzési és logisztikai tevékenységek teljes egészében a jászberényi porszívógyárban történtek.
 A beépülő alkatrészek értékét tekintve mintegy 75 százalék származik a régión belüli beszállítóktól. A motortól, az elektronikától és a szűrőktől eltekintve az összes jelentősebb alkatrész beszállítója magyar kis- vagy középvállalat.
 A terméken jelenleg 21 munkatárs dolgozik egy gyártósoron. (Fotónk a jászberényi üzem gyártósorán készült.)

A bevezetési időszaknak számító első évben várhatóan 90 000 darab készül a modellből.

Ha nem tudod kivárni az új Electrolux porszívó megérkezését, nézz körül nálunk és válassz a márkabolt.hu porszívó kínálatából!