Electrolux konyhai készülékek az Eurocucina 2016 kiállításon

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2016.05.15. 18.13 | Módosítva : 2016.05.15. 18.26

Az Eurocucina konyhakiállításon termékújdonságaival lepte meg az érdeklődőket az Electrolux. Okostelefonról vezérelhető sütő, sokkoló-hűtő és hajolgatás nélkül bepakolható mosogatógép: nézzük, mi érkezik el hozzánk is hamarosan!

Az Electrolux-ot évszázados hagyományai mellett a folytonos termékfejlesztés teszi a háztartási gépek egyik vezető vállalatává. Európában minden második Michelin-csillagos séf professzionális Electrolux konyhai eszközökkel dolgozik. A séfekkel karöltve fejleszti a vállalat háztartási készülékeit, hogy a lehető legpraktikusabb háztartási gépek segítsenek minket a konyhai sürgés-forgásban. Ezekből mutatott most ízelítőt az Eurocucina nemzetközi konyhakiállításon. 

Az okostelefonról vezérelhető Electrolux ProCombi Pro Smart sütő beépített kameráján keresztül bárhol és bármikor bekukkanthatunk a sütőbe. A CookView® kamerával akkor is figyelhetjük a készülő finomságot, ha nem vagyunk a sütő mellett, mert kedvenc csapatunk döntő pillanatait nézzük a TV-ben, vagy a családi összejövetelre érkező vendégeket kísérjük be a nappaliba. Az Android és iOS rendszeren is elérhető MyElectrolux applikációval távolról is elindíthatjuk vagy leállíthatjuk a sütőt, változtathatunk a sütési hőmérsékleten, és sütési funkciót válthatunk okostelefonunk képernyőjének érintésével.

Az Electrolux Blast Chiller sokkoló-hűtő (felső kép) minden eddiginél jobban megőrzi az ételek frissességét, és pillanatok alatt megfelelő hőmérsékletűre hűti az ételeket, italokat. A profi éttermi konyhákban nélkülözhetetlen készülék a friss vagy félkész ételeket sokkal gyorsabban lehűti, mint a hagyományos fagyasztók, így azok jobban megőrzik ízüket, textúrájukat, és a kiolvasztás után is olyanok maradnak, mintha frissek lennének. Ha előfőzött ételeket fagyasztunk, a később készre sütött fogás is olyan lesz, mintha frissen készült volna.

A sokkoló-hűtővel a sütés-főzés ideje is csökkenthető. Ha például tortát sütünk, nem kell pihentetni, míg a tészta a díszítéshez megfelelő hőmérsékletű lesz, mert a gyorshűtő néhány perc alatt elvégzi a műveletet. A sokkoló-hűtő bevetésével többek között a paradicsom, a sárgabarack, a padlizsán, a paprika hámozása is leegyszerűsödik majd. Néhány év múlva az Electrolux mosogatógépekkel nemcsak a kézi mosogatást, de a hajolgatást is elfelejthetjük, ugyanis az Electrolux ComfortLift mosogatógép ( jobboldali képünkön) megpakolt alsó kosara is megemelhető.

Ezek igazán hasznos újdonságok. Alig várjuk,  hogy megérkezzenek Magyarországra!