Electrolux Élménykonyha Budapesten


Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.02.13. 20.50 | Módosítva : 2013.02.13. 21.53

2013-ban végérvényesen felkerült a nemzetközi gasztronómia  térképére Magyarország Széll Tamás  Bocuse D'Or-on aratott sikerével.  A Budapesten és egyre több vidéki városban egyre-másra nyitó bisztrók, az országszerte népszerű gasztronómiai fesztiválok után egy újabb izgalmas koncepciójú hely nyitott a belvárosban a gasztrokultúra szerelmeseinek. Látogass el most a márkabolt.hu Magazinjával a GastroArt Élménykonyhába!

A GastroArt-Electrolux Élménykonyháról van szó, ahol  kulináris élvezetek, a főzés művészete és egyedülálló gasztronómiai élmények várják a vendégeket. Az  Élménykonyhában  kényelmes tágas terek, izgalmas fények, gyönyörű, igényes munkapultok, és dizájn díjas Electrolux készülékek fogadják az érkezőket.

A GastroArt-Electrolux Élménykonyha multifunkcionális helyszín. A legfontosabb cél, hogy különböző gasztronómiai programokon keresztül kreatív, kísérletező ételkészítésre inspirálja a vendégeket. Az Élménykonyha küldetése, hogy minden vendég sztárnak érezhesse magát a konyhájában. Arra szeretné inspirálni vendégeit, hogy a legegyszerűbb alapanyagokból kreativitással és fantáziával igazi gasztronómiai különlegességeket készíthetnek otthon is, a saját konyhájukban. A klasszikus főzőprogramok mellett többek között kóstoló programokon és exkluzív, séf asztala rendezvényeken keresztül vezetik be a minőségi gasztronómia világába a résztvevőket.

Nézzük a három legfontosabb programtípust! A változatos tematikájú főzőiskolai programokon a vendégek professzionális Electrolux eszközökön, csúcsminőségű alapanyagokkal és a legújabb konyhatechnológiával, kiváló programvezetők szakmai felügyeletével összeállított étel- és italsorok elkészítését sajátíthatják el. Így nem csak azt tanulhatják meg, hogy mi kell egy igazán jó menüsor elkészítéséhez, hanem azt is, hogy milyen módszerekkel, eljárásokkal lehet kihozni a legtöbbet az alapanyagokból. Kipróbált, nagy gonddal összeállított menük, profi szakemberek és az adott vendégkör összetételét figyelembe vevő feladatok gondoskodnak arról, hogy a közös főzés mindenki számára feledhetetlen esemény legyen. 

A kóstolóprogramokat az étkezés, ízlelgetés, beszélgetés és új ismeretek szerzése jellemzi. A résztvevők adott téma köré épített menüsort kóstolhatnak végig, miközben a programvezetők érdekes, új információkat osztanak meg velük az alapanyagok (sajtok, sonkák, különleges gourmet finomságok) színes világáról.

A Chef asztala egy új, napjaink gasztronómiai forradalmába illeszkedő trend, melynek lényege, hogy a vendégek közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az ételeket készítő szakáccsal és az ételkészítés különböző folyamataival. A legjobb európai éttermekben már jól működő gyakorlat, hogy viszonylag kis létszámú társaságok helyet foglalnak magunknak a „séf asztalánál”, így közvetlen közelről nézhetik végig, hogyan készül az ételük, és közben beszélgethetnek is a séffel. Eszmeisége, hogy a vendég nyíltan, tisztán lássa azt, hogy mi kerül az asztalára, és azt, hogy mindez hogyan készül el. A főzés így válik ételkészítésből valódi produkcióvá, az elkészült fogások pedig a modern csúcsgasztronómia remekműveivé.

Látogass el Te is  GastroArt Élménykonyhába! A weboldal itt érhető el.