Electrolux – hogy ízesebb legyen a világ (a 2012 -es DesignLab középdöntősei – II. rész)

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2012.08.31. 11.16 | Módosítva : 2012.08.31. 15.01

A Design Lab 2012-es középdöntőjébe került 30 pályamű bemutatásában ezúttal az ízekre fókuszálunk. Mindannyian jártunk már úgy, hogy a szakácskönyvet felcsapva kiválasztottuk az az napi vacsorát, elképzeltük az ízét, megfőztük és a végeredmény tejesen más lett...Pontatlan mértékegységek („ízlés szerint”, „egy leheletnyi”, stb)? Egy hirtelen megbillent borsszóró? Szerelmes szakácsnő?  --számos oka lehet  a nem várt ízhatásoknak. A 2012-es Electrolux Desgn Lab pályázói közül többeket is megihletett ez a probléma. Ötletekeik egy-egy csepp rafinériát, élményt visznek a napi rutinba.

Ingresure – az ízlelő segéd
Jongwoo Choi olyan konyhai eszközt tervezett, mely a profi szakácsok kifinomult ízérzékelésével ruházna fel minket. Az Ingresure pontosan leméri a kiválasztott étek hozzávalóit és megmondja, hogy mennyi só, bors vagy egyéb fűszer kell ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Ugye milyen nagyszerű lenne, ha többé nem kellene a forró ételeket kóstolgatnunk miközben főzünk, mégis biztosak lehetnénk a végeredményben?

Salt Spoon - az ízadagolóSalt Spoon
A litván Barbora Adalmonyte tervezte meg ezt a modern konyhai eszközt. Ha a Salt Spoon testet ölt, többé nem lesz kérdés, hogy mennyi só kerüljön a levesbe. Cserélhető kapszuláinak köszönhetően pedig megannyi fűszerrel feltölthető, így igazán a saját ízlésünkre alakítható az ízadagoló.  

AiromesAirômes
A Domus Academy hallgatója, Mylène Momot Baillelt által tervezett aromakészülék nem csupán ízesíti az ételeket, de segít abban, hogy azok kellemes élményként éljenek emlékeinkben.
Tudjuk, hogy az emberek az illatok alapján emlékeznek legintenzívebben. Az Airômes-ba helyezett fűszerek, illóolajok segítségével megalkotja kedvenc ízeinket és párologtatással ízesíti meg a főzés során az ételeket. Képzeljük csak el, ahogy a fenséges sült hús élményét még izgalmasabbá teszik az intenzív illatok. Ugye Te is kipróbálnád?!

Tastee – az ízjelzőtastee
Christopher Holm-Hansen koncepciója egy kifinomult konyhai ízjelző kedvenc fogásaink ízeinek tökéletes kiteljesítésében segít minket. A kanálra emlékeztető eszközön az emberi ízlelőbimbókhoz hasonló érzékelők helyezkednek el, így megtudhatjuk, hogy a nagyszerű végeredményhez milyen hozzávalókra van szükségünk. Ha a Tastee testet ölt, többé nem lesz előttünk akadály, hogy harmonikus ízkombinációkat alkossunk!

Curet só-és borsszóróCuret só- és borsszóró
A Nottingham Trent University hallgatója, Hanry Hale alkotta meg a Curet só- és borsszóró párosát, melynek különlegességét az az ötlet adja, ahogy az étkezést élménnyé fokozza a zenével. Egy okostelefon segítségével kiválaszthatjuk, milyen dallamokat játsszon le, így emelve az est fényét és ízesítve étkezésünk.

Te is megízesítenéd a mindennapokat? Kövess minket a Márkabolt.hu Magazinjában és ismerd meg a mai legmodernebb háztartási gépeket és technológiákat, amíg megérkeznek a jövő csodái!