Egy Michelin csillagos séf, egy dizájner és egy blogger értékeli az Electrolux Design Lab verseny pályaműveit

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2012.09.11. 15.49 | Módosítva : 2012.10.01. 12.53

Bemutatjuk a 2012-es Electrolux Design Lab három tagú zsűrijét. A három ismert és elismert döntnök október 25-én választja ki a 10 döntős pályamű közül a legjobbat.

2012-ben 1500 pályamű érkezett az Electrolux Design Lab-ra, a világ 20 országából. A téma az Élmény volt, mely igazán különleges háztartási gépek terveinek megszületéséhez vezetett. Ezek megvalósulásával hétköznapjaink garantáltan megváltoznak. A legjobb 30 középdöntős koncepcióterv közül három különleges ember fogja kiválasztani a legfigyelemreméltóbb koncepció megalkotóját.  A győztesre hat hónapos szakmai gyakorlat vár. A helyszín pedig természetesen az Electrolux egyik globális tervezési központja lesz. Itt a győztes nem csupán izgalmas tapasztalatokra tehet szert, de akár a mi jövőnk háztartási gépeinek kifejlesztésében is részt vehet.
De nézzük most az ítészeket, akikre minden bizonnyal nehéz döntés vár!

David Oldani

A Michelin csillaggal is kitüntetett David Oldani a korábbi évek során olyan neves szakácsokkal dolgozott együtt, mint Albert Rooux, Alain Ducasse vagy Pierre Hermé. 2003-ban megalapította Milánóban D'O nevű éttermét és az azt jellemző Cucina POP filozófiáját. Ennek lényege, hogy kiváló minőségű, egyedi ételeket kínál vendégeinek elérhető áron. Oldani filozófiáját az éttermében lévő berendezési tárgyakra, kellékekre és eszközökre is átültette, így hozva létre a POP vízió teljes élményét. A szakács elképzeléseinek és izgalmas fogásainak elkészítésében pedig 2011-óta az Electrolux professzionális eszközei segítik.

Kelly Beal

A grafikusként és kreatív tanácsadóként is helytálló Kelly Beal célja, hogy Design Crush nevű blogjával hasson az érzékekre. Ráadásul ismeretlen, de tehetséges alkotókat ismertet meg olvasóival. Blogja szerkesztése mellett olyan nagy nevű oldalak közreműködője, mint a Hermann Miller, az Etsy vagy a Huffington Post.

Henrik Otto

Henrik Otto, az Electrolux globális tervezési részlegének alelnöke 2004-ben csatlakozott az Electrolux csapatához. Mára az Ő keze alá tartozik a svédországi, az egyesült államokbeli, a brazíliai, az olaszországi a szingapúri és az ausztráliai tervezőközpontok közel 150 tervezőszakemberének irányítása. Filozófiájának alapja a fogyasztói kutatásokra épülő terméktervezés, a funkció, a használhatóság és a design jegyében. A zsűri harmadik tagját az elmúlt évek során számos díjjal, például Red Dot és IF Design díjakkal tüntették ki.

 


Hamarosan megtudhatjuk, hogy az Electrolux Design Lab pályaművei közül melyik lehet az, amelyik a jövőben életre kelhet. Addig is kövess minket a Márkabolt.hu Magazinjában és tudj meg többet az Electrolux Design Lab középdöntőseiről cikksorozatunkból, melynek eddigi részeit az alábbi linkekre kattintva olvashatod!

A jövő ránctalanítói már az ajtónkon kopogtatnak >>

Electrolux – hogy ízesebb legyen a világ >>

„A hűtő rejtekében” >>