Egy falat inspiráció: új gasztro-videó rovat Electrolux-nál

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.11.11. 17.11 | Módosítva : 2013.11.11. 17.21

Új, gasztro-videó rovattal köszönti az őszt az Electrolux. Mi az Egy falat inspiráció? Pikáns alapanyag-kombinációk, pörgős videók, „íz”-galmas,  érdekes alapanyag- információk  mostantól kéthetente friss tartalommal elérhető az Electrolux weboldalán ezen a linken

Külföldön már bevett gyakorlat, hogy az Electrolux olyan séfek, gasztrobloggerek fogásait mutatja be, akiknek különösen fontos a kulináris innováció, az újdonságok iránti elkötelezettség. Most egy magyar gasztrobloggerrel bővült az Electrolux nemzetközi bloggercsapata, akinek receptjeit az Electrolux Egy falat inspiráció új gasztro-videó rovatában találhatjátok meg. A videókban a Szárnyas Ízvadász blog szerzője főz, aki közvetlen, barátságos, pörgős stílusának köszönhetően egyre népszerűbb gasztroblogger Magyarországon.

Havonta két új témával frissül az új videó- rovat. Az első hallásra néha furcsának tűnő ételek mindig valamilyen szezonális, nálunk is könnyű szerrel elérhető alapanyagra épülnek. A minden háztartásban megtalálható alapanyagok közül többnyire sósan tálalt paprika itt édes paprikalekvárként születik újjá, a klasszikus olasz burgonyagombóc, a gnocchi pedig sütőtökből és édesburgonyából készül.

Minden fogás elkészítését megnézhetjük egy-egy rövid recept-videóban, megtaláljuk a hozzávalók listáját és az elkészítés módját, így minden kéznél van, ha kedvet kapunk valamelyik finomság elkészítéséhez.

Ha többet akarunk megtudni az alapanyagokról, vagy ebéd/vacsora közben érdekes történetekkel akarjuk színesíteni a beszélgetést, elolvashatjuk az ételekhez kapcsolódó rövid cikkeket. Megtudhatjuk például, hogy miben rejlik a füge szépítő és vágykeltő ereje, vagy azt is, mit jelent a hindi eredetű, pikáns csatni szó.

Az Electrolux Egy falat inspiráció rovatában a fent említett paprikalekváron és sütőtökös gnocchin kívül megtalálható már szilvás-fügés csatni, gyömbérrel és fahéjjal, illetve az olasz ősz jegyében vaníliás panna cotta gránátalma öntettel.

A receptek gyorsan elkészíthető, mégis különleges finomságokkal ismertetnek meg, így valóban ízletes inspirációt nyerhetsz egy-egy külföldön már népszerű, itthon azonban még kevésbé ismert fogás kipróbálására!