Döntős magyar versenyzőnek örülhetünk!

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2014.10.15. 19.52 | Módosítva : 2014.10.15. 19.58

A 2014-es Electrolux Design Lab verseny 1700 nevezőjéből már csak 6 koncepció verseng a legjobb koncepció megálmodójának járó 5000 euró összegű jutalmat és a hat hónapos fizetett gyakornoki állást az Electrolux globális tervezőközpontjában.

Az idén 12. alkalommal meghirdetett nemzetközi formatervezői pályázatra 1700 nevezés érkezett olyan ötletekkel, amelyek a jövő otthonait egészségesebbé, környezettudatosabbá tennék. Levegőtisztítás kategóriában UrbanCone koncepciójával Michał Pośpiech, Lengyelországból,  Lotus tervével Fulden Dehneli, Törökországból, kulináris élvezetek kategóriában Set To Mimic   ötletével   Sorina Răsteanu, Romániából, a FUTURE HUNTER-GATHERER-rel Pan Wang, Kína/Egyesült Királyságból, textilápolás kategóriában PETE fantázianevű tervével a magyar Kovács Apor és Pure Towel koncepciójával Leobardo Armenta, Mexikóból várja a háromtagú zsűri döntését.  A hat versenyző közül november 12-én, a párizsi döntőn hirdet győztest az Electrolux zsűrije: Lars Erikson, az Electrolux formatervezési igazgatója és a Design Lab verseny zsűrijének elnöke mellett a H&M kreatív tanácsadója, Margareta van den Bosch és a Svéd Ipari Formatervezési Alapítvány ügyvezető igazgatója, Robin Edman.

Hat tehetséges fiatal formatervező mutathatja be személyesen is koncepcióját Párizsban a formatervezést tanuló egyetemistáknak és friss diplomásoknak hirdetett Electrolux Design Lab versenyen. A mexikói Leobardo Armenta villámgyors törülköző szárító, a török Fulden Dehneli lótuszvirágra emlékeztető légtisztító, a lengyel Michał Pośpiech toboz formájú, repülő légtisztító, a román Sorina Răsteanu íz-alkotó konyhai készülék, a kínai-brit Pang Wang pedig egy természet inspirálta, virtuális vadászeszköz tervével került be a nemzetközi pályázat legjobbjai közé. A magyar Kovács Apor PETE néven egy PET palack újrahasznosító eszközt tervezett, amely az üres műanyag flakonokból a felhasználó által megadott fazonban, méretben és színben nyomtatna ruhákat. 

                                     

A 2014-as Electrolux Design Lab döntős pályaműveit megtekintheted a verseny weboldalán