Díjazták az Electrolux és a Zanussi termékújdonságait

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.02.13. 19.12 | Módosítva : 2013.02.13. 20.14

Az Electrolux Inspiration termékcsaládjának több modellje és Zanussi QuadroTM beépíthető háztartásigép-kollekció több tagja is elnyerte a dizájn versenyek egyik legrangosabb kitüntetését, az iF Product Design 2013 díjat.

Már szinte megszokott, hogy nincs rangos formatervezési verseny Electrolux -díjazottak nélkül.  A 2013-ban fennállásának 60. évfordulóját ünneplő  iF Product Design díjért összesen 4253 pályázat érkezett 51 országból. A világszerte elismert versenyen induló pályaműveket 49 szakértőből álló nemzetközi zsűri bírálta el. A különösen rangos elismerést az Electrolux két termékcsaládjának ítélték oda, így az Electrolux Inpiration és a Zanussi QuadroTM kollekció több modellje is díjat nyert. 

Az Electrolux Inspiration termékcsalád beépíthető készülékei közül a sütők, a teljes kompakt termékválaszték, az InfinitePureTM indukciós főzőlap, két páraelszívó és a kezelőpanellel rendelkező RealLife® mosogatógépek, míg a szabadonálló modellek közül a kompakt mosogatógép, az alulfagyasztós FreshPlus kombinált hűtőszekrények, a színes kombi hűtők, valamint az elöltöltős gőzprogramos mosógépek is a díjazottak között vannak. A készülékek lenyűgöző külseje a legmodernebb tudással párosul, hiszen a tervezőcsapat  az ipari mosodák és éttermi konyhák készülékeinek leghasznosabb tulajdonságait vette alapul az Electrolux Inspiration háztartási gépeinek megalkotása során.

Az Electrolux új, prémium háztartásigép-kollekciójának tervezését a skandináv építészet elegáns, letisztult formái ihlették. A vállalat dizájnerei kiemelt figyelmet fordítottak az apró részletekre, például a fogantyúk és gombok anyagának, méretének és formájának megtervezésére. A karakteres dizájnjegyek következetesen megjelennek minden modellen. Így a beazonosítható  dizájnjegyeknek, az egységes szín- és formavilágnak, a modern anyaghasználatnak és letisztult vonalvezetésnek köszönhetően a szabadonálló modellek jól kombinálhatók a beépíthető készülékekkel.

Az Inspiration modellek kezelőfelületeire is odafigyeltek a tervezők. A vezérlőpaneleken látható fehér (a magasabb felszereltségű modelleknél) és borostyán karakterek színe, formája és mérete is egységes, így maximálisan illeszkednek a skandináv formavilágba.

Ismerd meg az egyik díjazottat, a barna, alulfagyasztós FreshPlus kombinált hűtőszekrényt! Ez a palacktartóval, frissentartó rekeszekkel és mobil ajtópolccal felszerelt alulfagyasztós kombinált hűtőgép hatalmas hűtőtérrel rendelkezik. Az érintőkapcsolós vezérlésű, ajtóriasztóval, és holiday funkcióval felszerelt szabadonálló hűtő 2 év gyári garanciával vásárolható meg.

A Zanussi QuadroTM termékcsalád tagjai közül a beépíthető sütők, valamint az indukciós és elektromos főzőlapok nyerték el a rangos dizájn díjat. A  tervezők számára fontos célkitűzés volt,  hogy a készülékek önállóan, vagy más család modelljeivel együtt is jól mutassanak a konyhában. A Zanussi QuadroTM sütők kezelőpanelén borostyán színű LED kijelzők mutatják, milyen beállításokkal működik éppen a készülék.  Az egész ajtó fekete üvegből áll, modern, igényes kivitelű. A QuadroTM háztartási gépek tudásban sem hagynak kívánnivalót maguk után, hiszen sok olyan funkció vált elérhetővé ezekben a termékekben, amelyek eddig csak a felsőbb kategóriás háztartási készülékekben voltak megtalálhatók.

Tudtad, hogy a különös gonddal tervezett, világszerte elismert  IF díjazott háztartási gépek megtalálhatóak a márkabolt.hu kínálatában? Nézz körül és ismerkedj meg az Electrolux Inspiration és a  Zanussi QuadroTM készülékeivel!