Design Lab – Magyar a döntőben!

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2015.09.25. 20.17 | Módosítva : 2015.09.25. 20.21

Tobias Tsamisis (Moholy Nagy Művészeti Egyetem) rendkívül innovatív, interaktív osztálytermét már megismerhetted a Márkabolt.hu korábbi tudósításaiból. Már akkor tudtuk, hogy ez az ötlet tényleg különleges és megérdemli a figyelmet.

És most be is bizonyosodott, hiszen Tobias 5 további pályázóval együtt bekerült az Electrolux Design Lab döntőjébe, ahol a tét nem kevesebb, mint 10.000 euró és egy 6 hónapos, fizetett gyakornoki állás az Electrolux tervezőközpontjában.
A legnagyobb megmérettetés még Tobias előtt áll, hiszen a 6 döntős fiatal október 15-én fogja személyesen is prezentálni pályaművét szakmai zsűrinek Helsinkiben.

Tobias Tsamisis koncepciója, a jövő osztályterme, egy interaktív főzőpult, ami játékosan próbálja megtanítani az egészséges és környezettudatos életmódra a gyerekeket.

A mexikói döntős Martha Fabiola Garcia Bustos egy robotot tervezett. Voris, a robot feladata az, hogy megtanítsa a gyerekeket vigyázni a ruháikra.

A dél-koreai versenyző Joengbeen Seo pályamunkája, a Quadruple H egyszerre edzi a testet és tisztítja a levegőt hulahopp karika kivitelének köszönhetően.

A litván Dominykas Budinas egy újszerű babakocsit tervezett, ami a benne levő piciknek varázsol tiszta levegőt.

Az Egyesült Királyságból érkezett Jordan Lee Martin szintén a gyerekek oktatását tűzte ki célul. Ezért kreálta meg a Bloom-ot, ami egészséges étkezésre ösztönöz.

Az orosz Mary Pilyugina bébimonitorként működő Plato névre keresztelt robotja pedig a legkisebbekkel való törődést teszi könnyebbé.

Drukkolj Te is velünk együtt, hogy október 15-én Tobias Tsamisisé lehessen a legnagyobb elismerés!