Csúcsgasztronómia a Cannes-i filmfesztiválon

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2012.05.22. 11.04 | Módosítva : 2012.05.31. 15.41

Idén az Electrolux Agora pavilon ad helyet a nyitó gálavacsorának és a zsűri döntéshozó ebédjeinek. A tökéletes gasztronómiai élményt nemzetközileg elismert, díjnyertes séfek és szakemberek biztosítják.

Bruno Oger nemzetközi hírű, két Michelin-csillagos francia séf szerint: „Ez a legfontosabb vacsora idén Franciaországban”.

Az Electrolux az európai  Michelin-csillagos éttermek felének beszállítójaként három séfet hívott meg a filmfesztiválra, hogy különleges ételkölteményeikkel kényeztessék a zsűri tagjait.

A három kiválasztott séf között találjuk Rasmus Kofoed-et, a Bocus d'Or győztesét és egy Michelin-csillag tulajdonosát, a koppenhágai Geranium főszakácsát és társtulajdonosát, kinek főzési stílusa tükrözi skandináv gyökereit természet felé forduló ízeivel.
A zsűri tagjai belekóstolhatnak Bruno Oger (a Majestic Hotel konyhájának vezetője) ízvilágába is, akinek fogásaiban megjelenik a mediterrán szenvedély, az élvezet és a képzelet, melyek mind az ízeket helyezik a középpontba.
A harmadik séf, Fommy Myllymaki 2007-ben kiérdemelte az év svéd séfje címet, 2011-ben pedig elnyerte a Bocuse d'Or ezüstérmét. Ételeiben svéd tájak termékeit felhasználva varázsol eredeti skandináv ízeket vendégei asztalára.
A három séf munkáját Jens Dolk a méltán elismert svéd bormester egészíti ki a világ legzamatosabb  boraival.

A három szakember és segítőik Cannes-i munkásságuk során ugyanazokkal a kiváló minőségű Electrolux termékekkel dolgoznak, melyeket a hétköznapok során is használnak. Így az Agora pavilonban a megszokott munkakörnyezetükön kívül, mégis magabiztosan dolgozhatnak.