Csillagos séfek Cannes-ban

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.05.23. 09.02 | Módosítva : 2013.05.23. 09.07

Az idén kissé zivatarosra sikeredett Cannes-i Filmfesztiválon is csillogott az Electrolux! Michelin-csillagos partnerséfei készítették el ugyanis a Cannes-i filmfesztivál nyitó gálavacsoráját. Most megtudhatjátok, mivel kápráztatták el a filmcsillagokat!

Öszesen 5 Michelin-csillaggal büszkélkedhet Anne-Sophie Pic  és Bruno Oger, akik a Cannes-i Filmfesztivál összes kulináris eseményének otthont adó Electrolux Agora pavilonban mutatták be különleges vacsorafogásaikat. Sorozatban harmadik éve látogattak el a sztárvendégek az Electrolux Agora pavilonba a Cannes-i filmfesztivál nyitó gálavacsorájára.

Anne-Sophie Pic francia séf, a Délkelet-Franciaországban található Maison Pic nevű éttermével már három Michelin-csillagot nyert el. Ő a negyedik olyan női séf, aki három Michelin-csillaggal büszkélkedhet, és a The World's 50 Best Restaurants 2011-es listáján elnyerte a legjobb női séfnek járó címet is.Bruno Oger két Michelin-csillagot tudhat a magáénak, és korábban már elnyerte az Év legjobb francia szakácsa címet. A zamatos és kreatív fogások összeállításáról ismert Oger a mediterrán ízekből és a helyi alapanyagokból nyeri inspirációját.


Mindkét sztárséf az Electrolux partnereként dolgozik. Ez azt jelenti, hogy éttermeikben csakis Electrolux professzionális konyhai gépeket használnak. A három Michelin-csillagos Anne-Sophie Pic, és a két Michelin-csillaggal díjazott Bruno Oger a Cannes-i Filmfesztivál nyitó gálavacsorájára egy ízekben és színekben tobzódó menüt készített. A filmes elit  négyfogásos vacsoráján többek  között Leonardo DiCaprio és Carey Mulligan is részt vett.

A nyitó gálavacsora menüsora:


Amuse Buche (Bruno Oger) 
Királyrák garnélával

Előétel (Anne-Sophie Pic)
 Borsó és kaviár fehér hagymahabbal


Főétel (Anne-Sophie Pic) 
Könnyű zöldségleves zöld almával, fahéjjal és zöld ánizzsal


Tengeri sügérfilé rebarbarával és zellerrelDesszert (Bruno Oger)
Csokoládé és karibi krém


Te is átélheted konyhádban egy gálavacsora fenségességét! Az Electrolux kiváló minőségű konyhai berendezéseivel biztos lesz a siker.