Bemutatkoznak a magyar koncepciók

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2015.05.21. 18.20 | Módosítva : 2015.05.21. 18.27

A tét az elődöntőbe jutás a 2015-ös DesignLab formatervezői versenyen! Hét hazai versenyzőnk továbbjutása most  a mi kezünkben is van. Ismerd meg terveiket, és május 29-éig támogasd szavazatoddal a fiatal tehetségeket!

Az Electrolux Design Lab öt legtöbb szavazatot szerző pályázója ugyanis garantáltan bekerül a verseny következő szakaszába. Magyarországról  a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), a Pécsi Tudományegyetem (PTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Nyugat-magyarországi Egyetem (NyME) 7 hallgatója versenyez az Electrolux Design Lab legjobb 100 pályázója között.

A nemzetközi formatervezői versenyre „Egészséges, Boldog Gyerekek” témakörben 1500 fős  nevezés érkezett a jövő kihívásaira választ adó, gyerekeknek, családoknak szóló formatervekkel. A 100 legjobb közül 35-en juthatnak tovább a verseny következő szakaszába: 30 versenyző sorsáról szakértői zsűri, 5 pályázó továbbjutásáról a közönség szavazata dönt.

Ismerjük meg a magyar versenykoncepciókat!

Jakab Anett (BME)  Levitating Litter Bin fntázianevű pályamunkája szerint egy élő növényt nevelhetnének a gyerkőcök megmaradt ételek, gyümölcsök és zöldségek ehetetlen részeinek hasznosításával. Miközben a gyerekek gondoznák a fejlődő növényt, egyre többet tanulnának környezetünk iránti felelősségükről. Jakab Anett pályaművére itt lehet szavazni!

Erdős Nóra (PTE) ötletével a kicsik biztonságosan és játszva tanulhatnának főzni. A recept alapján a Hide and Cook főzőedény kijelölné a szükséges összetevőket, amiket elég lenne a kijelzőn jelzett időben a megfelelő rekeszbe helyezni, a beépített szoftver pedig elkészítené az egészséges ételt. Erdős Nóra pályaművére itt lehet szavazni!

Aba Róbert (NyME) MyCrolibri-je könnyen és gyorsan melegítené az ételeket anélkül, hogy annak összetevőit, tápanyagtartalmát rontaná. A praktikus és légies szerkezetet egy telefonos applikációval vezérelve még a nappalit sem kellene elhagyni, ha kihűlt a teánk, mert az okos kis eszköz jönne hozzánk, hogy megmelegítse nekünk. Aba Róbert pályaművére itt lehet szavazni!

Tobias Tsamisis (MOME) iskolai főzőpultja helyes táplálkozásra és önállóságra tanítaná a jövő diákjait. Az önfenntartó, saját akvapóniás rendszerrel rendelkező Future classrom az osztályterem központi eleme lenne, és a gyerekeket jutalmakkal ösztönözné a főzőcskézésre. Tobias Tsamisis pályaművére itt lehet szavazni!

Telegdi Balázs (MOME) terve a feleslegesen elfolyó csapvizet hasznosítva teremtene oxigéndús környezetet a gyerekeknek. A Water Leaf eszköz levélkéi a csapra helyezve töltődnének fel oxigénnel, a feltöltött leveleket toll vagy ceruza végére helyezve a gyerekek egészséges levegőben tanulhatnának, rajzolhatnának. Telegdi Balázs pályaművére itt lehet szavazni!

Wágner Ákos (MOME)  ALA nevű készüléke az asztmás gyerekek éjszakai pihenését könnyítené meg. A készülék tisztán tartaná a szoba levegőjét, míg a gyermek alszik, egy esetleges roham esetén jelezne a szülőknek, és meleg fényével megnyugtatná az álmukból felriadó kicsiket. Wágner Ákos pályaművére  itt lehet szavazni!

Lakatos Botond (MOME) folteltávolítójával a kicsik gyorsan, a szülők számára szinte észrevétlenül tüntethetnék el összemaszatolt ruhájukról a foltokat. A Magic Wand így környezetkímélő megoldást is nyújtana a mosásra, hiszen nem kellene egy apró koszfoltért máris a mosógépbe tenni a ruhákat. Lakatos Botond pályaművére itt lehet szavazni!

Az idén 13. alkalommal meghirdetett Design Lab verseny elődöntőseit az Electrolux 2015. június 8-án jelenti be. Május 29-ig szavazatoddal Te is segítheted a magyar diákok további eredményes szereplését!