AEG – tudatosság, innováció, professzionalizmus a konyhában

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.02.01. 11.37 | Módosítva : 2013.02.01. 14.21

Előző cikkünkben elkezdtük számba venni az AEG professzionális termékeinek kiemelkedő tulajdonságait. Most a sütőket és főzőlapokat, illetve a hűtőgépeket fogjuk közelebbről szemügyre venni.

Már többször írtunk arról, hogy milyen új, innovatív, időtálló termékekkel segíti a kisebb és nagyobb háztartások mindennapjait az AEG tervező-, és mérnökcsapata. Ezúttal a konyhák két legfontosabb pontját vizsgáljuk meg alaposabban.

 

Sütés-főzés, ahogy a profik csinálják

A konyha minden otthon lelke, itt kezdődnek és érnek véget a legjobb bulik, beszélgetések. Azonban az igények igen sokfélék. Épp ezért az AEG olyan megoldásokat kínál számunkra, melyek  akár egy egyszemélyes, akár egy többgenerációs háztartásban is prímán megállják a helyüket.
Itt van rögtön a különálló modulokból felépíthető főzőlaprendszer, mely igényeinkhez, szokásainkhoz, sőt ízlésünkhöz igazítható. Így a főzőcskézést kevésbé szeretőknek vagy a kis alapterületű konyhával rendelkezőknek adott a lehetőség, hogy akár 1 vagy 2 főzőzónás, kevés helyet foglaló főzőszigetet alakítsanak ki. Ugyanakkor az átlagos 4 főzőzónás lapoknál nagyobb felület is „kirakható” a dominószerű elemekből, amit akár még egy wok számára kialakított, mélyedéssel ellátott elemmel is ízlésünkre szabhatunk.
A sütők  minden amatőr szakács számára tökéletesek. 4 sütési szintjük és teleszkópos sütősínjeik gondoskodnak arról, hogy a tulajdonosaik könnyedén, erőlködés nélkül és óvatlan égési sérülések nélkül pakolhassák ki és be a finom fogásokat. A 45 cm széles belső tér és az akár egyszerre is használható szintek pedig időt és pénzt spórolhatnak számunkra, hiszen több adag ínycsiklandó süteményt vagy főételt és köretet is készíthetünk egy időben anélkül, hogy az ízek és aromák összekeverednének. Ráadásul az AEG legmodernebb sütői AutoSense funkciójuk révén még az adott ételhez legmegfelelőbb hőfokot is megmutatják, ami igazán nagy segítség egy kezdő szakács számára.
Lenyűgöző vacsorára van szükség? Nem gond! Az AEG sütőiben akár grillezett finomságokat is készíthetünk a beépített forgógrill segítségével. Ha pedig a sütés közben szétfröcskölődött a szaft, az AEG Pyroluxe PLUS technológiájával -akár vacsora közben- pillanatok alatt hamuvá égethetjük a szennyeződéseket. Mindezt 20%-kal kevesebb energiafogyasztással, mint az átlagos  A energiaosztályú sütők használata esetében.

Hűtés felsőfokon

Az AEG hűtőgépeiről is elmondható, ami a márka többi termékét is jellemzi: mindenki megtalálja köztük a konyhájához, pénztárcájához, életmódjához vagy családjához illőt. Az 1-2 személyestől a kétajtós, családi változatokig számos modell áll rendelkezésünkre a Márkabolt.hu kínálatában.
Minden AEG hűtőszekrény energiatakarékos, hiszen az A+++ jelzésű AEG hűtőszekrények akár 50%-kal kevesebbet fogyasztanak A besorolású társaiknál. Az energiatakarékosság  azoban nem jelenti azt, hogy a kényelemről és professzionalizmusról le kellene mondanunk.

A legújabb modellekben levő modern LED világítás olyan fényárt varázsol, hogy egyetlen kallódó zöldség sem maradhat észrevétlenül, a biztonsági üvegből készült polcok pedig szinte ragyognak.
A gyors, energia és időtakarékos hűtésről az AEG hűtőkbe épített Coolmatic gyorshűtő funkció gondoskodik, ami egyetlen gombnyomással lehűti a behelyezett ételeket. A Frostmatic funkció pedig mindezt a fagyasztóban teszi. Ezeket a rendszereket egészítik ki a Frissentartó  rekeszek -halak és húsok tárolására- és a Quick Chill funkció, mely 0,5ºC-ra hűti az alapanyagokat.
Azoknak, akik folyton helyhiánnyal küzdenek, az AEG szakemberei a MaxiBox fiókokat ajánlják, melybe akár az egész család számára elegendő friss zöldséget és gyümölcsöt pakolhatunk.

Mindezek mellett a kényelem is fontos szerepet kap az AEG hűtőgépeiben. A legújabb modelleken levő HomeBar nyílás például lehetővé teszi, hogy a legfontosabb italokat- például egy forró nyári napon vagy pörgő partyba- anélkül vegyük ki a hűtőből, hogy kinyitnánk az ajtóját és ezzel kiengednénk a hideg levegőt is. És ha már a nyárnál és a buliknál tartunk: az AEG egyik legpraktikusabb megoldása ezen esetekre a beépített víz-, és jégadagoló.  Mindezen funkciók tökéletes működését a DualControl rendszer garantálja és az elegáns LCD kijelző teszi könnyen ellenőrizhetővé.

Mostanra már Te is biztosan profi vagy az AEG innovatív termék jellemzőit illetően, így nincs is más hátra, mint vadászatra fel, irány a Márkabolt.hu és válaszd ki konyhád legújabb, elegáns, profi és könnyen kezelhető gépeit!

Cikkünk előző részét itt találod>>