A világ legkisebb étterme Budapest szívében

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2016.06.23. 10.09 | Módosítva : 2016.06.23. 10.15

Az idén 25 éves Electrolux - születésnapját ünnepelve - június 24-én megnyitja az Bisztro25-öt, a mindössze 25 órán át  nyitva tartó, egyetlen kétszemélyes asztallal működő gourmet éttermet.

Borjúszűz kelvirággal és feketekagylóval, pisztránglazacfilé tengerispárgával, rákos rizzsel és rosé mártással is étlapra kerül a Bisztró25 kínálatában a város ismert séfjei konyhájából egy különleges kulináris esetmény részeként.

Az Electrolux 2016-ban ünnepli magyarországi működésének 25. évfordulóját. A születésnap alkalmából pedig Midsommaraftonkor - vagyis a Szent Iván éjt követő pénteken - egy különleges esemény keretében látja vendégül a szerencsés érdeklődőket. Ezen az éjszakán megnyitja az egyetlen asztallal működő Bisztro25-öt, amely június 24-én, pénteken 12 órától másnap 13 óráig tart nyitva a budapesti Erzsébet téren, és ebben a 25 órában összesen 45 idősávban fogadja az asztalokhoz jutó regisztrált vendégeket.

A Bisztro25 éttermet péntek délben Segal Viktor nyitja, és őt követően a konyhapultnál az ország újító és neves séfjei váltják egymást:  Situ, Á la Maison,  kiSSBende Contact Dining,  La Perle Noire,  Innio, Mészár Steak Kitchen, Tigris Étterem, Dzsem Pékség, Zoska,  Bock Bisztró,  Óbor Étterem.

Séfek és menük:
 
  • Segal Viktor (péntek 12:00-13:30) - Egy friss nyári saláta rákkal, gyümölcsökkel és desszertként egy pohárdesszert
  •  
  •  
  • Situ (péntek 13:30-16:00) - Szarvas bélszín, édesköménnyel, burgonyával és jus-vel, vagy tengeri mártogatós baguette-tel; desszert rebarbarával, gyömbérrel és pekándióval, vagy egy finomság fehércsokoládéval, spárgával, lime-mal és piskótával
  •  
  •  
  • Á la Maison (péntek 16:00-17:30) - Pink burger, vega burger, flat avocadoval, eggs benedicttel, sonkás-vargányás omlettel, sajttortával, citromos tart-tal és meggyes amerikai palacsintával
  •  
  •  
  • kiSSBende Contact Dining (péntek 17:30-20:15) - Kecskesajt, tehénsajt és mangalicasonka által inspirált menü szezonális zöldségekkel
  •  
  • La Perle Noire (péntek 20:15-22:30) - Borjúszűz kelvirággal és feketekagylóval, valamint tejpuding fehércsokoládé, málna és tárkony kíséretében
  •  
  • Innio (péntek 22:30-00:00) - Újhullámos bisztrómenü marinált szivárványos pisztránggal, paradicsomvízzel, uborkával, kapribogyóval, borjúfartővel, sárgabarackkal, édesköménnyel, újhagymával, túrógombóccal, hajdinamorzsával, mangóval és mézzel
  •  
  • Mészár Steak Kitchen (szombat 00:00-02:00) - Durvaborsos Angus steak sült csicsókával és édesburgonyával, vörösbor-karamellel
  •  
  • Tigris Étterem (szombat 02:00-05:00) - Libamáj brulée, kamilla zselé kacsamell, mascarpone és meggy
  •  
  • Dzsem Pékség (szombat 05:00-07:00) - Hatféle helyben sütött piadina a street food vonal jegyében
  •  
  • Zoska (szombat 07:00-09:00) - Reggeli húsos és vega rántottával, bundáskenyérrel és amerikai palacsintával
  •  
  • Bock Bisztró (szombat 09:00-11:00) - "Kulák" reggeli (májas hurkával és vargányával töltött C20 tetején tüskés kacsamájjal), libamájjal és málnakrémmel töltött golflabda (fehércsokoládés korpusz) zöldborsópürével
  •  
  • Óbor Étterem (szombat 11:00-13:00)  - Pisztránglazacfilé tengerispárgával, rákos rizzsel, Bock rosé mártással

A www.bisztro25.hu weboldalon június 17-étől minden nap, hatalma sérdeklődés mellett hirdették meg a helyeket. A szerencsés szemfülesek a budapesti Erzsébet tér 13. szám alatt lévő parányi étteremben kóstolhatják meg a születésnapos gyártó jóvoltából az ételremekeket.