A Szárnyas Ízvadász burgerei

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2014.06.17. 21.08 | Módosítva : 2014.06.19. 16.11

Az Electrolux különleges látványkonyhával lepte meg a 2014-es Gourmet Fesztivál látogatóit, ahol a fesztivál mindhárom napján 3000-3000 érdeklődő fogadására készültek fel. A meglepetésburgerekről Zé, a  Szárnyas Ízvadász blog szerzője gondoskodott.

Közvetlenül a fesztivál nyitása előtt beszélgetünk, mit csinálsz éppen?

Pici kóstoló falatkákkal készülünk a látogatók számára. Aki eljön erre a fesztiválra, kap tőlünk egy kis meglepetés burgert. Mindennap más hamburgert készítünk. Lesz hagymalekváros-kéksajtos burger, aztán bárányburger fetával és egy nagyon élénk bazsalikom pesztóval, az utolsó napon pedig szarvasburgert csinálunk málna ketchuppal és gombás camembert öntettel.

Mikor kezdtetek el felkészülni a fesztiválra?

Harmadik napja építjük a dobogót, a sátrat, az egész konyhát, felszereltük az eszközöket. Van egy háttérkonyhánk is, amit  a vendégek nem látnak, ott formázzuk a bucikat és a húspogácsákat.

Milyen készülékeket hoztatok ki a standra?

A legfontosabbak a tft érintőképernyős gőzsütők, ezekkel melegen tartjuk, kelesztjük, illetve sütjük helyben a pékárut. Ezenkívül van két nagy teljesítményű, 5 állásos Electrolux gáz főzőlapunk, amiken serpenyőben sütjük a burgereket. Van még két háztartási hűtő beépítve a konyhapultba, illetve használunk konyhai kisgépeket is, meg persze az új konyhai Assistent konyhai robotgépet is.

A te konyhádba az Assistent hozott változást?

Nekem korábban nem volt konyhai robotgépem, és most feltűnően sokat használom. A burgereket például úgy csinálom, hogy nem darált húst veszek, hanem színhúst, amit úgy darálok, ahogy az nekem jólesik.  A fekete modellhez van zöldségreszelő kiegészítő, az is nagyon praktikus. Nagyon gyorsan összedobálható egy-egy étel, én szeretek pizzát, kelt tésztákat készíteni, úgyhogy nagyon sokat használom. 


Miért pont burgerrel készültél idén?


Azt gondoljuk, hogy a burger láz nagyjából most van a tetőpontján Budapesten. Egy olyan ételről van szó, amit mindenki ismer, és mindenki kíváncsi rá, hogy hányféleképpen lehet elkészíteni. Az egész budapesti hamburgerforradalom arról szól, hogy a  burger minőségi étel, amit az ember ugyanúgy elmegy egy étterembe és elfogyaszt.

Az Electrolux látványkonyhájában is ezt szeretnénk bemutatni, hogy minőségi alapanyagból, kreativitással nagyon érdekes burgereket lehet készíteni. És látod, már gyűlik a sor, ahogy sülnek a bucik, úgyhogy el is kezdjük a kóstoltatást!