A kreatív mosás

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2013.03.29. 13.53 | Módosítva : 2013.03.29. 13.58

Ruháink tisztasága nemcsak higiéniai, hanem komfort-, és esztétikai szempontból is  fontos. Így nemcsak otthon, mindenhol mosni szeretnénk.  A márkabolt.hu most megmutatja az elmúlt tíz év  legnagyszerűbb mosógép-ötleteit!

Hely, idő és energia. Ezek azok az erőforrások, melyek korlátozottan állnak rendelkezésünkre. Egyre kisebb terekben élünk, s egyre kevesebb időnk és energiánk jut lakókörnyezetünk rendben tartására,  ruháink tisztítására. Ez, az urbanizációból fakadó változás adta az idei Electrolux Design Lab formatervező verseny egyik fókusztémájának a Tiszta otthon témakörének apropóját. Már eddig is sok versenyzőt megihletett a mosás megújítása. Nézzük meg a jövő évtized mosógépeit!

E-wash (2007): Szabó Levente, Magyarország  (felső képünkön)
A 2007-es Design Lab győztes pályaműve, az E-Wash egy kompakt mosógép, mely hagyományos mosószer helyett mosódiót használ a ruhák tisztításához. Az E-Wash ötletét a mosási folyamat és a mosószer előállításának környezetszennyező hatása adta. A mosódió egy természetes növény, így teljesen környezetbarát, ráadásul a mosógép mérete jelentősen lecsökkent, így kis lakásokban is elfér, ugyanakkor a kapacitása változatlan maradt.

Naturewash (2009): Zhenpeng Li, Kína
A Naturewash egy víz felhasználása nélkül működő mosógép, amely negatív ionokkal mossa ki a nano-borítású anyagokat. A vízszintes kialakítású készülék érintőképernyőjén három beállítást lehet megadni: ruhák mosása, fűillat és virágillat. A felhasználó ráülhet vagy akár rá is feküdhet a Naturewash-ra, amely megtisztítja vagy felfrissíti a rajta lévő ruhát. Alaposabb mosáshoz a ruhákat külön is rá lehet fektetni a mosógépre.

Renew (2009): Louis Filosa, Egyesült Államok
A Renew egy intelligens gőzölő, amely felfrissíti és kitisztítja a ruhákat. Egy infravörös érzékelőn és egy RFID rendszeren keresztül begyűjti a ruha adatait, amelyeket egy speciális ruhacímke tárol. A Renew használata biztonságos: a gőzölő automatikusan kikapcsol, ha azonosítatlan objektumot, például egy kezet észlel. Az újrahasznosított alumíniumból és üvegből készült Renew, OLED érintőképernyőn keresztül vezérelhető, és itt tájékozódhat a felhasználó a ruhák jellemzőiről is.

The Spot Cleaner (2011): Adrian Mankovecky, Szlovákia (jobb oldali képünkön)
A 2011-es Design Lab győztese a Spot Cleaner egy hordozható mosógép, mely ideális társ hátizsákos túrákhoz és üzleti utakhoz egyaránt. A gyors és könnyű használatot négy gyári program biztosítja. Szedje szét a készüléket, és helyezze a két elemet a foltos vagy rossz illatú ruhadarab két oldalára, majd válassza ki a megfelelő tisztítóprogramot. A gép negatív ionokat és gőzt használ a tisztításhoz. A készülék cukorkristály akkumulátorral működik, így a világ bármely pontján használható.

Amíg a jövő kedvenc mosógépei megérkeznek, válassz a legjobbak közül! A márkabolt.hu mosógép kínálatában megtalálod az ideális mosógépet.