A jövő ránctalanítói már az ajtónkon kopogtatnak (a 2012 -es DesignLab középdöntősei – III. rész)

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2012.09.10. 09.13 | Módosítva : 2012.09.10. 16.37

Felveszed a gondosan vasalt blúzod vagy inged és az élére vasalt szövetnadrágod. Elindulsz a munkába vagy a várva várt romantikus vacsorára. Beülsz a kocsiba vagy felszállsz a buszra, majd mire odaérsz a célállomásra, az inged gyűrött, a nadrágod ráncos, a szoknyád megtekeredett. Neked pedig jelenésed van perceken belül... Ugye Veled is megesett már? Az Electrolux Design Lab 2012-es középdöntős pályázói közül többeket megihletett ez a mindennapos probléma és megálmodták Nekünk a jövő vasalóját.  

Touch – a villámgyors kézivasaló
Az észt Markus Marks koncepciója ez a tenyérnyi útitárs, mely ha életre kel, többé nem kell aggódnunk a ráncok és gyűrődések miatt. Még az órákon át tartó utazást követően is makulátlan lesz ruházatunk! A Touch infravörös fény segítségével fogja kisimítani a rajtunk lévő ruhák ráncait.
Mivel a készülék csak akkor lép működésbe, ha közvetlen közelről érzékeli a textíliát, így használata biztonságosabb és gyorsabb lesz, mint napjaink legmodernebb vasalóié.

Ahrma Dilo – a vezeték nélküli vasaló
Az Ahrma Dilo megálmodója, Christopher Carpenter az Egyesült Államok-beli Virginia Tech hallgatója megpróbálta a vasalás minden fárasztó elemét kiiktatni. Így született meg a világ első rugalmas vasalójából (Dilo) és egy állítható vasalódeszkából (Ahrma) álló készülék páros terve.
Az ötlet nagyszerűen egyszerű. A vezetékektől búcsút véve a jövőben nem lesznek majd gondjaink azzal, hogy meddig ér el a vasalónk. A vasalódeszka különleges kialakításának köszönhetően pedig többé nem kell hosszasan bajlódni a kényes ujjak vagy nadrágszárak vasalásával.

Ugye Te is szívesen vennéd magad körül ilyen remek találmányokkal a jövőben, melyek gyerekjátékká varázsolják a vasalást? Amíg valósággá válnak a Design Lab ötletei, addig is olvasd cikkeinket!
Könnyítsd meg dolgod az Electrolux legmodernebb háztartási gépeivel! Ez a nagyszerű szárítógép például segít a ruháid felfrissítésében és vasaláskönnyítő programjával előkészíti a könnyed vasalást is.

Az Electrolux Desing Lab 2012-es középdöntős ötleteiről  többet olvashatsz itt és itt!