A jövő kényelme mai szemmel

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2014.09.17. 20.38 | Módosítva : 2014.09.17. 21.10

Surphase, Air Globe, Cooreater, HERO, Sanitary Sleep Station, algatermelő telep, Fabric Assistances, Fabric pen és PETE: az Electrolux Design Lab elődötősei október 15-ig várják a közönségszavazatokat.

Hajlítható, hűtővé alakítható sütő, ételalapanyagokhoz megkomponált zene, mobil foltnyomtató és játékos bacilusgyűjtő – a 2014-es Electrolux Design Lab verseny elődöntősei szerint néhány évtized múlva ilyen eszközökkel lehet felszerelve egy átlagos háztartás. Az Electrolux Design Lab formatervezői verseny pályázói a jövőnek terveznek: ma még megvalósíthatatlannak tűnő technológiákat, formaterveket találnak ki. Pillantsunk be a jövő otthonába!

Munka után hazaérve a vacsorát a hajlítható, sütővé, grillezővé, vagy hűtővé is átalakítható Surphase  főzőlapon készíthetnénk el,étkezéshez az Air Globe  teremtene kellemes hangulatot. Nem csak a hőmérsékletet vagy a páratartalmat állíthatnánk be a lakásban, hanem egyes tájak hangulatát is magunk köré varázsolhatnánk:  a tenger gyümölcseihez tengerillat dukál. A Cooreater  főzés közben szkenneli a hozzávalókat, és ezek alapján alkot az ételekhez tökéletesen passzoló zenét. Vacsora ut疣 belef駻het az időnkbe egy gyors HERO  verseny a gyerekekkel, amivel szó szerint játszva tehetnénk egészségesebbé otthonunkat. A szemüveg megmutatná a levegőben található kórokozókat, amiket, ha elkapunk a kesztyűvel, pontokat szerzünk.

A nap végén a Sanitary Sleep Station  ágyrendszer segítene a pihentető alvásban, amely a hőmérsékletet és páratartalmat testünk igényeihez igazítja, valamint gondoskodik arról, hogy alvási ciklusunkhoz igazodjon az ébresztés, így biztosítva a tökéletes kipihentséget. Ébredés után egészséges és tápláló reggelit készíthetünk a saját algatermelő és ételnyomtató berendezésünkön . A spirulina alga az egyik leggazdagabb proteinforrás, és hihetetlenül egészséges is. Ebből készít a 3D ételnyomtató olyan ételt, amilyet csak szeretnénk!

A  Fabric Assistances  a ruha címkét leolvasva percek alatt felfrissítené, kitisztítaná és kivasalná ruhánkat. Ha találunk egy apró lukat, a Fabric pen  elemzi az elszakadt ruha anyagát és azzal megegyező foltot nyomtat a ruhára. A PETE   üres PET palackokból nyomtatna nekünk tetsző ruhadarabokat.

Ha támogatjuk a fiatal tervezőket, egy nap akár meg is valósíthatják a jövő otthonára, háztartási készülékeire vonatkozó ötleteiket.

Szavazz az Electrolux Design Lab verseny elődöntőseire, köztük a magyar Kovács Aporra , hogy eldöntsd, ki legyen az idei megmérettetés közönségdíjasa és az 1000 euró összegű közönségdíj nyertese!