40 magyar esély az Electrolux Design Lab -on

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2015.04.20. 15.16 | Módosítva : 2015.04.20. 15.21

Az Electrolux Design Lab 2015-ös versenyére kétszer annyian regisztráltak Magyarországról, mint tavaly, így idén az 1500 fős mezőnyben 40 diákunk sikeréért izgulhatunk! A nemzetközi formatervezési pályázat idei fordulójában a fiatal tervezők ezúttal a gyerekeknek, családoknak szóló ötletekkel pályázhattak.

A Design Lab versenyen  a jövő kihívásaira keresnek választ a világ minden tájáról nevező, formatervezést tanuló diákok. A koncepciótervek minden évben azt a kérdést járják körül, hogyan tehetjük   egészségessé, fenntarthatóvá és inspiráló környezetté a jövő otthonait. Az idei téma  „Egészséges, Boldog Gyerekek” címmel a gyerekeknek és családoknak szóló ötleteket várt a pályázóktól. A téma számos fiatal tervező fantáziáját megmozgatta, így Afganisztántól Kínán és Perun át  Ukrajnáig, közel hatvan országból mintegy 1500 pályázó nevezett a versenyre.

Az  Electrolux Design Lab nemzetközi formatervezői pályázatra 40 magyar diák, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Miskolci Egyetem (ME), a Nyugat-magyarországi Egyetem (NyME), a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatói jelentkeztek.

Az Electrolux néhány hét múlva, május 6-án jelenti be, hogy a pályázók közül kik jutottak be a legjobb 100 közé, és így kik kapnak lehetőséget arra, hogy desingterveikkel a nagyközönségnek is bemutatkozzanak. A Top100 pályamű felkerül a verseny weboldalára, az alkotók pedig az Electrolux szakértői által megadott szempontok szerint továbbfejleszthetik terveiket.  A verseny végén a pályázat nyertese 10 000 euró jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állást kap az Electrolux egyik globális tervezőközpontjában. A 2. helyezett 6000, a 3. helyezett 4000 euró jutalomban részesül. A versenyen a közönség is kiválaszthatja kedvencét: a közönségdíjas pályázót 2000 euróval jutalmazza az Electrolux.

Márkabolt Tipp: Az elmúlt évek hagyományait követve, idén is beszámolunk a márkabolt.hu Magazinjában a megmérettetés szakaszairól, kiemelten bemutatva a magyar diákok szereplését. További információt találsz  az Electrolux Design Lab versenyről a Design Lab weboldalán electroluxdesignlab.com.