1700 ötlet az egészséges otthonokért

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok
2014.04.17. 08.08 | Módosítva : 2014.04.22. 11.52

A formatervezést tanuló egyetemisták és friss diplomások idén is szép számban jelentkeztek az  Electrolux Design Lab versenyre. 74 országból, több mint 1700 pályázó  nevezett  olyan kreatív koncepciókkal, amelyekkel egészségessé és fenntarthatóvá tennék a jövő otthonait.

A nemzetközi mezőnyben 21 magyar diákot találunk, akik a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről (MOME), a Budapesti Műszaki Egyetemről (BME), a Nyugat-magyarországi Egyetemről (NYME) és a Pécsi Tudományegyetemről (PTE) neveztek a 2014-es Electrolux Design Lab versenyre, így ezen intézmények diákjainak továbbjutásáért szurkolhatunk. Az Electrolux május elején a legjobb 100 névsorát teszi majd közzé, akik lehetőséget kapnak a verseny következő szakaszában koncepciójuk továbbfejlesztésére.

A 2014-es verseny „a jövő egészséges otthonainak megteremtéséhez” várta a kreatív ötleteket. Az 1700 pályázó a kulináris élvezetek, a textilápolás és a levegőtisztítás témakörökben ötletelhetett. Vajon milyen háztartási eszközökkel tennék stílusossá és kényelmessé a jövő emberének otthonát a fiatal formatervezők? Hamarosan megtudjuk!

A legtöbb pályamű tajvani egyetemistáktól érkezett, de nagyszámú nevező a tavalyi verseny győztesének hazájából, Kolumbiából érkezett. A verseny nemzetköziségét amerikai, spanyol, svéd, francia, iráni, uruguayi, üzbegisztáni, örmény és ghánai pályaművek  is erősítik.

A márkabolt.hu online magazinja idén is figyelemmel kíséri a többfordulós versenyt, és a magyar tehetségek pályázatát is! Az Electorlux Design Lab hatalmas kiugrási lehetőség, hiszen a nemzetközi bemutatkozás mellett a világ vezető háztartási gépgyártójánál, Az Electrolux-nál kínál gyakornoki lehetőséget a győztes számára. A magyar versenyzők eddig is kiválóan szerepeltek a versenyen. Reméljük, hogy Csernátony Fanni, Miklósi Ádám és Szabó Levente sikere után idén is a Design Lab finiséig jutnak fiataljaink!