Wokozd a hangulatot!

Kategória: Energiatakarekossag
2013.05.15. 22.12 | Módosítva : 2013.06.27. 21.01

Már korábban megírtunk nektek, az indukciós főzőlapok előnyei csak speciálisan ezekhez a főzőlapokhoz készült edényekben érvényesülnek igazán. Most itt az  Electrolux InfiniteR wok szett, mellyel az ázsiai konyha remekeit  
indukciós főzőlapon is elkészítheted! 


A kínai konyha egyik jellemzője, hogy az ételek magas hőmérsékleten és nagyon gyorsan készülnek el. Ha szívesen készítesz  távol-keleti ételeket, akkor a különleges fűszerek és a minőségi alapanyagok mellett egy jó wokra is szükséged lesz! Az Electrolux InfiniteR wok szettel mostantól azok is élvezhetik az ázsiai konyha ízeit, akik indukciós főzőlapot használnak otthon. S mivel az egészséges falatok pillanatok alatt elkészülnek, így nemcsak időt, de energiát is spórolhatunk.A wok sütésnek az a lényege, hogy az edény teljes felülete átforrósodik, így nem csak az aljára, hanem az oldalára tapadt húsdarabok és zöldségek is gyorsan megsülnek.
A wok titka alakjában rejlik. A hagyományos kínai wok olyan, mintha egy gömb felének belső felülete lenne. Az ívelt kialakítás előnye, hogy a wok aljában nagyon magas hőmérséklet érhető el gyorsan, viszonylag alacsony energiafelhasználás mellett. A serpenyő ívelt feneke miatt azonban eddig csak azok tudtak otthon főzni vele, akik gázfőzőlapot használtak.

Az Electrolux többféle tartozékot is kínál sütőihez és főzőlapjaihoz, melyekkel maximálisan kihasználhatjuk a háztartási gépeinkben rejlő lehetőségeket. Az InfiniteR wok szett az egyik ilyen  kiegészítő, melyet kifejezetten indukciós főzőlapokhoz terveztek.A wok szett különlegessége, hogy a serpenyő ívelt feneke ellenére is használható indukciós főzőlapon. A szettnek ugyanis része egy wok tartó, ami stabilan tartja a serpenyőt a főzőlapon, és gondoskodik arról, hogy az egyenletesen átmelegedjen. 


A wokban amúgy is gyorsan elkészülnek az ételek, de ha ehhez még hozzávesszük, hogy az indukciós főzőlap eleve gyorsabban melegíti fel az edény tartalmát, mint egy gáz lap, akkor jelentősen csökken majd a főzéssel töltött idő. Egy indukciós főzőlapon átlagosan 4 perc alatt, a gáz lapokon viszont több mint 7 perc elteltével kezd el forrni a víz. Egyszerűen kiszámítható, hogy közel 40 százalékkal gyorsabban elkészülnek az ételek az indukciós főzőlapon.
 S miközben egy szempillantás alatt a tányérokba varázsolhatjuk a különleges, intenzív pirítást igénylő, ízletes és egészséges fogásokat, addig energiát is spórolhatunk, hiszen az indukciós technológia jelenleg a főzés legenergiatakarékosabb módja. Míg a hagyományos gázlapok a főzés során generált hőmennyiség kevesebb, mint felét hasznosítják, addig az indukciós lapok esetében ez az arány 90 százalék! 


Te mit teszel azért, hogy wokozd a hangulatot? Látogass vissza a márkabolt.hu -ra, ahol néhány wok-recepttel várunk hamarosan!