Melegíts vizet napenergiával!

Kategória: Energiatakarekossag
2014.07.18. 09.16 | Módosítva : 2016.01.12. 16.24

A legtöbb energia mosáskor  a víz felmelegítése. Rengeteg energiát spórolunk meg az  Electrolux hideg-meleg vizes mosógépének köszönhetően, mert akár napenergiával is melegíthetjük mostantól a vizet.

Egy négytagú  családot kiszolgáló mosógép évente átlagosan 265 kWh energiát fogyaszt. A készülék ennek az energiamennyiségnek jelentős részét akkor használja fel, amikor beszivattyúzza és felmelegíti a választott mosóprogramhoz a hidegvizet. Az Electrolux  EWT 1066 ODW hideg-meleg vizes mosógépén külön csatlakozás található a hideg és a meleg vízhez, így csak egy gombnyomás kell a melegítés megspórolásához. Az eleve alacsony fogyasztású A+++ energiaosztályú készülék további 30% energia megtakarítására képes 60°C-os pamut program esetében. Sőt, akár a melegítéshez felhasznált energia-felvétel felét is megtakaríthatjuk egy hagyományos 40°C-os mosásnál, ha  napkollektor által felmelegített vizet használunk a mosáshoz. 

A meleg vizes működés a hagyományos bojlert használó otthonokban is csökkentheti az energiaszámlát, hiszen a modern bojlerek kevesebb energia felhasználásával  tárolják a hőenergiát, mint ami a víz felmelegítéséhez szükséges. 

A készülék mégis az alternatív energiát használó otthonok számára jelenti a legjobb megoldást. A napkollektort, geotermikus energiát használó háztartásokban gyakorlatilag megtakaríthatjuk a vízmelegítéshez szükséges energia egészét, illetve a hőszivattyús rendszereknél a jelentős részét. 

A környezetbarát működésű hideg-meleg vizes mosógép  mindazokkal a jó tulajdonságokkal rendelkezik,  melyeket az Electrolux fejlesztőmérnökeitől megszokhattunk. Nagy hatékonyságú mosóprogramok, csendes inverter motor,   időzítő funkciók,  selyem- és gyapjú programok teszik könnyeddé a mosást. A mindössze 40 cm széles készülék 6 kg ruha mosására alkalmas, így 4-5 fős családok számára  ideális megoldás.