Légkondi nélkül is túlélhető a meleg

Kategória: Energiatakarekossag
2015.08.31. 22.00 | Módosítva : 2015.09.01. 21.16

Unod a véget nem érő hőségriadókat? Szinte megfulladsz a lakásban? Ha már gyötör a meleg, próbáld ki a következő praktikákat és frissülj fel velünk, akár légkondícionáló berendezés nélkül is.

Szellőztess okosan!
Bár a legnagyobb melegek idején talán nehéz rávenni magunkat a szellőztetésre, de ez mégis elengedhetetlen. Időzíts okosan és válaszd erre a célra a hajnali vagy kora reggeli, illetve az esti órákat. Ekkor nyiss ki mindent és teremts huzatot.

Árnyékolj!
A nyári napokon elengedhetetlen a napközbeni árnyékolás, amivel csökkentheted a lakás felmelegedését. Ereszd le a redőnyöket és válassz sötét színű sötétítő függönyöket.

Párásíts!
Ezzel a trükkel becsaphatod a tested és csökkentheted a hőérzeted. Fogd a frissen mosott ruhákat, ne tedd szárítógépbe, hanem   szárítsd a ruhákat a lakásban. A száradás közben keletkező pára hatására hűvösebbnek fogod érezni a levegőt.

Moss fel!
Fogj egy nagy vödör hideg vizet és mosd fel vele a padlót otthonodban. Ideig-óráig így is lehűtheted a környezeted.

Keverd meg a levegőt!
Bár a ventilátor nem hűti le a lakást, de a levegőt megmozgatja. Az így keletkező „szél” pedig nagyban javítja majd közérzeted.

Kombinálj!
Ne csak szellőztess és ablakot nyiss. Tegyél az ablakokba, a függöny helyére nedves lepedőket, amik tovább hűtik majd az ilyenkor beáramló levegőt. Használd ezt a trükköt a ventillátornál is. Bekapcsolás előtt teríts rá nedves textíliát, hogy a finom permet javítson a közérzeteden (figyelj, hogy ne legyen túl nehéz az anyag, nehogy instabillá váljon a szerkezet).

Használd a fürdőt!
Vegyél akár naponta többször langyos vizes fürdőt, hogy lehűtsd magad. Ha pedig a kádat épp nem használod, ereszd tele hideg vízzel, ami párolgásával hűti majd a lakást.

És persze ne feledkezz el a frissítő hűtött italokról, jégkockákról és könnyű nyári fogásokról sem! Ha pedig már nem bírod tovább, válassz Electrolux légkondícionálót a márkabolt.hu kínálatából!