Így válassz hűtőgépet!

Kategória: Energiatakarekossag
2015.06.02. 17.42 | Módosítva : 2016.01.12. 14.19

A hűtőgép az egyik legfontosabb  konyhai tárolóvá vált. Mivel szinte egész nap használjuk, nagyon fontos, hogy megfelelőt válasszunk. Így válassz hűtőgépet: fagyasztóval, vagy fagyasztó nélkül.

Az Electrolux hűtőgépek két nagy családba sorolhatók: beépíthető és szabadonálló készülékek. beépíthető hűtőgépek teljes mértékben belesimulnak a konyhabútorba, illetve a bútorlap mögött elrejthetők. A szabadonálló modellek ugyanakkor egy csatlakozó segítségével bármelyik helyiségben elhelyezhetők. A szabadonálló hűtőgépek további előnye, hogy a beépített készülékeknél általában nagyobb tárolókapacitással rendelkeznek, mert méretük nincs a szűkös helyhez kötve.

Fontos döntési szempont az energiafogyasztás. Az Electrolux odafigyel a tervezés során az energiatakarékossági szempontokra.  A+ energiaosztályba tartozó modell, vagy A++ hűtőgép  vásárlása esetében már látványos éves árammegtakarítás érhető el.

Az Electrolux sokféle vásárlói, felhasználási igényre gondol, így hűtők, fagyasztók vagy a kettő kombinációjában, kombinált hűtőszekrények is vannak a termékválasztékunkban. A kombinált készülékben a hűtő- és fagyasztórész egyaránt megtalálható. Vásárlás előtt mindenképpen mérlegelni kell két döntő szempontot: mekkora tárolóhelyre van szükség (pl. rendelkezésre áll-e kamra), és mekkora hely áll rendelkezésre a hűtőszekrény elhelyezésére. Ha például nem túl gyakran használja egy család a fagyasztót, kisebb fagyasztórekeszes modell a praktikus választás.

Amennyiben sok helyre van szükség a fagyasztott ételek tárolásához,  akkor egy kisebb fagyasztóval ellátott, kombinált készülék és egy fagyasztóláda lehet a megfelelő választás. A nagyobb nem mindig jobb. A hatalmas méretű, mindig félig üresen álló hűtőszekrény hely- és energiapazarlást jelent. A méret meghatározásánál legjobb, ha a családtagok számát (ki használja majd a hűtőgépet?) vesszük figyelembe a szükséges tárolókapacitás kiválasztásához.

Márkabolt.hu Tipp: Akár szabadonálló hűtőgépet, akár beépíthető hűtőgépet, akár fagyasztót keresel, a markabolt.hu webáruházban mindig kiváló ajánlatokat találsz, gyors házhozszállítással!