Így szabályozhatod az Electrolux EWH100GLDEEC elektromos vízmelegítőt

Kategória: Energiatakarekossag
2024.03.25. 06.23 | Módosítva : 2024.04.10. 09.55

A vízmelegítő forgókapcsolója segítségével tudjuk beállítani a kívánt vízhőmérsékletet. Az ECO üzemmódnál  50-55 fokos hőmérsékletre fogja melegíteni a vizet, a legmagasabb fokozatnál pedig 70 fok fölé emeli a víz hőmérsékletét. Speciális termosztát akadályozza meg, hogy 75 fok fölé fűtse fel a bojler a vizet.

Az Electrolux EWH100GLDEEC elektromos vízmelegítőt nagyszerű kialakításának köszönhetően függőlegesen vagy vízszintesen is fel tudjuk szerelni a falra.  Álló elhelyezésnél a készülék alsó részén található meg a digitális kijelzővel felszerelt vezérlőpanel. A digitális kijelzőn található egy visszajelző felület, mely megmutatja az aktuális hőfokot, továbbá van rajta még két nyomógomb és egy forgókapcsoló is. A nyomógomb segítségével be tudjuk állítani azt, hogy milyen erősséggel dolgozzon a fűtőszál. Egyes fokozaton 700 watt, kettes fokozaton 1300 watt, a hármas fokozaton pedig 2000 wattos teljesítménnyel fogja megterhelni az elektromos hálózatot a készülék. 

Az Electrolux EWH100GLDEEC elektromos vízmelegítő időzítő funkciója segítségével be tudjuk állítani, hogy pontosan mikor van szükségünk meleg vízre, így ennek megfelelően fogja felfűteni a tartályt. A nyomógombbal nemcsak azt tudjuk megadni, hogy hány watton dolgozzon a fűtőszál, de képesek vagyunk a folyamatos használaton kívül időszakra is szabályozni a készülék működését. Ez a negyedik fokozat az úgynevezett fagyálló üzemmód, mely egy hétvégi háznál, vagy hosszabb munkaszüneti időszakban egy irodában is hasznos lehet. A készülék, amikor azt érzékeli, hogy a víz hőmérséklete 4 Celsius fok alá csökkent, akkor bekapcsolja a fűtőszálat és 5 fokig, 5+5 Celsius fokig mindig fel fogja melegíteni, tehát meggátolja, hogy a bojlerben lévő víz megfagyjon. 

Markabolt.hu Tipp: A nyomógomb három másodpercig tartó nyomva tartásával ki tudjuk az antibakteriális üzemmódot is választani. Az üzemmód akkor hasznos, ha hosszabb ideig nem használjuk a bojlert. Ez esetben bizonyos időközönként 70 Celsius fokig felmelegíti és tartja a víz hőmérsékletét, így nem engedi, hogy a baktériumok elszaporodjanak a vízmelegítőben tárolt vízben.