Gőzprogramokkal a felesleges mosás ellen

Kategória: Energiatakarekossag
2024.03.24. 10.39 | Módosítva : 2024.04.10. 09.55

Az Electrolux Group Truth About Laundry Report című kiadványa szerint sokan feleslegesen, csak azért mossák ki a ruhákat, hogy frissnek érezzék azokat. Az innovatív gőzfunkciók nem csak a frissességet biztosítják, hanem segítik víz és elektromos áram megtakarítást is. 

A gőz funkcióval felszerelt mosógépek lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy felfrissítsék ruháikat, amikor nincs szükségük teljes mosásra. Az olyan funkciók, mint a SteamCare és a ProSteam, az Electrolux belső tesztjei szerint több mint 96%-kal kevesebb vizet és 30%-kal kevesebb energiát fogyasztanak egy teljes mosási ciklushoz képest.

A SteamCare program segítségével gyorsan felfrissíthetünk egy vagy két ruhadarabot, például egy blúzt vagy inget. A gyengéd gőz 25 perc alatt eltávolítja a gyűrődéseket és a szagokat, és visszaadja az újonnan mosott érzetet még a kényes ruhákon is. Ezenkívül a SteamCare mosógépekben enyhe gőzlöketet kapnak a ruhák a mosási ciklus végén, így körülbelül a gyűrődések csökkennek, kevésbé kell vasalni a vasalást igénylő ruhadarabokat is. 

A Hygienic Care program a gőz erejét használja az allergének és kórokozók akár 99,9%-ának eltávolítására. Ezt a mosási programot a fehér, pamut textíliákhoz ajánljuk. A nagy teljesítményű, gőzzel kombinált mosóprogram a baktériumok és vírusok több mint 99,99%-át eltávolítja. A készülék mosási fázisa a hőmérsékletet végig 60 °C felett tartja, az alkalmazott gőz fázis további kezelést nyújt a szövetszálaknak, míg az alaposabb öblítési fázis a mosószer- és mikroorganizmus-maradványok megfelelő eltávolításáról gondoskodik. A program a pollenek/ allergén anyagok alapos eltávolítására is alkalmas. 

Markabolt.hu Tipp: Az AEG LFR73944QE elöltöltős mosógépben a Steam Refresh program az Electrolux külső tesztje alapján semlegesíti a szagokat és kisimítja a gyűrődések egy részét, még a sérülékeny anyagoknál is, mindössze 25 perc alatt. Gőzillatosító használatával a ruháknak valódi, frissen mosott illata lesz.