Fenntartható fejlődés – Különleges koncepciók az Electroluxtól, hogy a jövőnk is szép legyen

Kategória: Energiatakarekossag
2015.09.25. 21.16 | Módosítva : 2015.09.30. 20.47

Az Electrolux Compact Living Report című jelentése épp ezeket a ránk váró kihívásokat veszi számba és egyúttal rámutat arra is, hogy valóban lehetséges kényelmes ugyanakkor fenntartható élet megteremtése, csupán a megfelelő döntéseket kell meghoznunk!

Az Electrolux csoport számára mindig is kiemelten fontos volt, hogy gondoljon mindannyiunk jövőjére. Ezt az is jól mutatja, hogy immár kilencedik éve vezeti a Dow Jonse Fenntarthatósági Világindexet (mely világ 2500 legnagyobb vállalatát rangsorolja gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi területen) a fenntartható háztartás kategóriában. Ráadásul az Electrolux az egyetlen vállalat, ami a rangsorolás kezdete óta minden évben meg tud felelni az egyre szigorodó feltételeknek.

Az Electrolux Compact Living – Quality without compromise (Kompakt élet – Minőség kompromisszum nélkül) nevű jelentésében számos tervet villant meg előttünk, de a cég közben a jelenről sem feledkezik meg. Hiszen az Electrolux formatervezői és nagyszerű mérnökei már most is olyan háztartási készülékeket terveznek számunkra, amik felveszik a versenyt a kihívásokkal. Ennek során egyre nagyobb szerep jut a kis méretű, okos, multifunkcionális, a felhasználók igényeihez igazodó készülékeknek.

A Compact Living Report ezen elvek mentén mutat be az olvasó számára 14 olyan koncepciót és már létező készüléket, melyek garantálják a fenntartható fejlődést és mindeközben kényelmesebbé, egészségesebbé teszik otthonunkat.

Hogy miért fontos, hogy a nagyvállalatok mellett az otthonaink károsanyag kibocsátására is figyeljünk? Mert a világon felhasznált energia 30 százalékáért és a széndioxid-kibocsátás 20 százalékáért a háztartások felelnek. Ezek pedig hatalmas számok annak fényében, hogy a jól megválasztott háztartási gépekkel:
- a víztakarékos mosogatógépek csökkenthetik a víz és energiafogyasztást
- az energiatakarékos porszívók csökkentik az áramfelhasználásunkat
- az átlátható és igényeinkhez igazodó hűtőszekrények segítenek az élelmiszerpazarlás csökkentésében, hiszen átláthatóbbak - - a hagyományos társaiknál.
- a modern szűrőrendszerrel rendelkező légtisztítók allergénektől mentes levegővel látják el otthonainkat
- a kompakt méretű háztartási gépek pedig rengeteg helyet spórolnak meg számunkra.

Az Electrolux mindebben igyekszik segíteni számunkra, többek között azzal a 14 háztartási géppel és koncepcióval, melyek a következők:
1. Electrolux Air Conditioner légkondicionáló
2. Electrolux Herb Garden
3. Electrolux RealLife WaterSave mosogatógép
4. Electrolux UltraOne porszívó
5. Electrolux CompactCare mosogatógép
6. Electrolux DualCare mosógép és szárítógép
7. Electrolux Ergorapido porszívó
8. Electrolux QuickSource vízforraló csap
9. Electrolux CustomFlex hűtőszekrény
10. Electrolux Infinite Chef edényszett
11. Electrolux Masterpiece Collection
12. Electrolux GemLine főzőlapok
13. Electrolux Let’s Taste applikáció
14. Electrolux Compact multifunkciós és mikrohullámú sütő

Keresd Te is a fenntartható életmódot segítő Electrolux háztartási gépeket a Márkabolt.hu kínálatában!