Energiacimkén a szárítási hatékonyság

Kategória: Energiatakarekossag
2013.12.22. 12.06 | Módosítva : 2016.01.13. 12.10

Nálad is száradó ruhák díszítik a nappalit? Be se férsz a fürdőszobába a sok ruhától? A megoldás egy szárítógép, amelyik rakásolható, így nem foglal el extra helyet. Válassz szárítógépet most! Az energiacimke segítségével könnyedén megismerheted egy-egy készülék hatékonysági mutatóit.

Télen a ruhákat csak a lakásban lehet szárítani. Ha nincs önálló Sok helyet foglalnak, a kisebb fürdőszobákban túlzott párásodást okoznak, a párolgó nedvesség a hideg falakon és ablakokon csapódik le, sokszor átnedvesítve a szekrények falát is. A modern kondenzációs szárítógépekben sokkal gyorsabban száradnak a ruhák és a textíliákból kivont nedvességből alig 10% kerül a légtérbe, ami még segíthet is a lakás páratartalmának optimális szinten tartásában.

Az Electrolux vásárlók körében készített felmérése szerint a fogyasztók jelentős része már tisztában van az energiacímke jelentőségével és előnyben részesíti az alacsonyabb fogyasztású készülékeket. Az Európai Unióban tavaly májusban bevezetett kondenzációs hatékonysági mutató azonban a legtöbb vásárló számára ismeretlen, pedig egy fontos műszaki jellemzőre hívja fel a figyelmet az új szárítógépek vásárlásakor.

A kondenzációs hatékonyság értéke az energiacímke bal alsó sarkában kapott helyet és azt mutatja meg, hogy a ruhák szárítása közben mennyi nedvesség kerül a légtérbe. Az „A” kategóriás készülékek esetében nagyjából 5 liter víz gyűlik össze a készülékek tartályában és kb. fél liter párolog el. Ezzel szemben egy „C” kategóriás gép használatakor ennek a mennyiségnek a háromszorosa kerül a lakás levegőjébe, ami már penészedést, illetve az ablakokon a tömítéseknél jelentős párakicsapódást okozhat. Gondoljuk csak el, mennyi nedvesség csapódik ki a konyhában, ha 1,5 liter vizet teljesen elforralunk.

A kondenzációs technológia hatékonysága annak köszönhető, hogy a ruhákat szárító meleg levegő egy zárt rendszerben kering, így a készülékben keringő meleg levegő hőenergiája is legnagyobbrészt megmarad.

Az Electrolux kondenzációs szárítógépei hatékonyságuk mellett tartós és energiatakarékos választást jelentenek. A hőszivattyús csúcsmodell az „A” energiaosztályú gépeknél 50%-kal kevesebb energiát vesz fel, és a legkényesebb gyapjúholmi is kíméletesen szárítható benne.

Márkabolt Tipp: Ismerd meg a márkabolt.hu webáruházának teljes szárítógép kínálatát és válaszd ki kedvencedet most!