Előkelő lista éllovasa az Electrolux

Kategória: Energiatakarekossag
2014.09.23. 19.01 | Módosítva : 2014.09.23. 19.06

2014-ben is élen az Electrolux! Ismét megtartotta iparági vezető pozícióját az Electrolux a tartós fogyasztási cikkek kategóriában a Dow Jones Fenntarthatósági Világindexén (DJSI World).

A nemzetközileg elismert rangsort saját kategóriájában immár nyolcadik éve vezeti az Electrolux. A DJSI World a világ 2 500 legnagyobb vállalata közül azt a 10%-ot listázza, amely a legjobban teljesít gazdasági, környezettudatossági és társadalmi ügyekben. Az Electrolux az egyetlen olyan vállalat a tartós fogyasztási cikk kategóriában, mely a lista 1999-es indulása óta minden évben megfelelt az index követelményeinek, sőt nyolc éve saját kategóriájában vezeti is azt. A Dow Jones Fenntarthatósági Index segítségével a befektetők környezettudatossági megfontolások mentén építhetik ki portfóliójukat, valamint az index egy jó platform arra is, hogy a vállalatokat a fenntarthatóság legjobb példáinak követésére ösztönözzék. Az idei, 15. Fenntarthatósági Index díjazottjai között szerepel többek között az Unilever, a Siemens, az SAP és a Deutcse Bank is.

„A fenntarthatóság szerves része az Electrolux Csoport stratégiájának. Tudjuk, mennyire fontos a vásárlóknak a készülékek energiahatékonysága, ezért is vagyunk különösen büszkék, amiért a környezetvédelmi tevékenységünkért a legmagasabb pontszámot kaptuk a tartós fogyasztási cikkek kategóriájában. Elégedettek vagyunk, hogy az Electrolux ilyen magas helyezést ért el a vállalati magatartási irányelvek, az innováció menedzsment és az ellátási lánc menedzsment területén folytatott munkájával.” - nyilatkozta Henrik Sundström, az Electrolux fenntarthatósági ügyekért felelős vezetője. Gratulálunk!