Csökkentsd fűtésszámládat szárítógéppel!

Kategória: Energiatakarekossag
2014.02.09. 21.17 | Módosítva : 2014.02.09. 21.18

Tudtad, mennyire kényelmes, kíméletes és energiahatékony a szárítás a legmodernebb AEG szárítógépekkel? Az AEG ProTex Plus modelljei 50 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint bármely más A energiaosztályú készülék, sőt még a fűtésszámlát is csökkenthetik.

Az AEG ProTex Plus modelljeinél jelenleg egyetlen gyártó sem kínál kedvezőbb energiaosztályba tartozó szárítógépet. Az alacsony fogyasztásért az AEG német tervezőmérnökei minden elérhető technológiai újítást bevetettek. Az AEG legenergiatakarékosabb hőszivattyús szárítógépeivel a ruhák gyorsan, alacsony energiafelvétel mellett, extra párakibocsátás nélkül, kíméletesen száríthatóak meg.

Az OptiSense intelligens nedvesség érzékelő rendszer érzékeli a ruhák nedvességtartalmát és ennek alapján pontosan szabályozza a szárítási idő hosszát, illetve intenzitását. A szárítógép  kompresszorának sebessége az OptiSense rendszertől kapott információ alapján változik, így mindig pontosan annyi energiát használ fel, amennyi a tökéletes szárításhoz elegendő. A készülék hőszivattyús technológiájának köszönhetően alacsonyabb hőmérsékleten, eleve alacsonyabb energiafelvétellel száradnak a ruhák, mint a kondenzációs gépekben.

Amikor mosás után kiteregetjük a vizás ruhadarabokat, a száradó ruhák hőt vonnak el a levegőből.  Így a lakótér (fürdőszoba vagy éppen a nappali) hőmérséklete csökken, páratartalma viszont jelentősen megnő. A hőmérsékletváltozás hatására a lakásban a termosztát elindítja a fűtést, ami felesleges plusz kiadást, illetve energiafogyasztást eredményez.

A kondenzációs szárítógépekhez képest alacsonyabb szárítási hőmérséklet és az energiafelhasználás csökkentése mellett biztonságos, gyűrődésmentes szárítást biztosít még a legkényesebb textileknek is. A ProTex Plus szárítógépek megkapták a Woolmark Szövetség Woolmark Gold tanúsítványát, ami hiteles igazolása annak, hogy a készülékekben gyapjút, sőt selymet is száríthatunk. A gyűrődésmentes selyem- szárítás mellett további fontos előny, hogy a ProTex Pus szárítók a gyapjúholmikat bolyhosodás nélkül szárítják. Mint a cikk nyitóképe is igazolja, a kicsik kedvenc plüssei is megőrzik puhaságukat, így bátran bízhatod szárítógépedre a legféltettebb plüssállatot is.

Márkabolt Tipp: Hogy az AEG szárítógépei mennyire puhává varázsolják szárítás közben a ruhákat, most Te is meggyőződhetsz. Ha február 28-áig AEG szárítógépet vásárolsz a Márkabolt.hu üzletekben vagy webáruházban, 300 napos pénzvisszafizetési garanciát kapsz ajándékba.