A gőzfunkciós mosógépek hozzájárulnak a környezetterhelés csökkentéséhez

Kategória: Energiatakarekossag
2024.03.24. 14.09 | Módosítva : 2024.04.10. 09.55

A szükségtelen mosás és vasalás elkerülésével a gőzfunkciós mosógépek hozzájárulnak a környezeti hatások csökkentéséhez. Az Electrolux azon gyártók közé tartozik, amelyek kifejezetten gőzprogramos mosógépeket fejlesztenek.

Az Electrolux fogyasztói kutatásai szerint egyre vonzóbbak és keresettebbek a gőz funkcióval ellátott mosógépek. Bár a mosási szokások lassan változtathatók meg, a magasabb energiaárak egyre több embert győznek meg arról, érdemes energiatakarékos mosógépet keresni. 

Európában minden új Electrolux és AEG mosógép termékcsaládok modelljei már gőzprogrammal kerülnek forgalomba. A gőzprogramok a ruhák fertőtlenítésére vagy felfrissítésére,   szennyeződések eltávolítására is alkalmasak. Webáruházunkban egy- egy modell részletes termékadatlapján feltüntetjük, hogy felszerelték -e az adott készüléket gőz funkcióval. A gőzprogramos mosógépek segítségével a mosási ciklus helyettesíthető gőzfrissítéssel, így  kevesebb vizet és energiát használunk fel, miközben a ruhák tovább tartanak.

Markabolt.hu Tipp: Ha gőzt adunk a mosógép ciklusához, az eltávolítja a baktériumokat és az allergéneket, ami jó hír azoknak, akik allergiásak például a háziállatok szőrére, poratkára vagy pollenre. A dedikált gőzprogramok két liter vizet használnak fel, ami 96%-kal kevesebb víz, mint egy teljes (kényes) mosási ciklus.