Különleges karácsonyi vacsora!

Kategória: Konyhavarázs
2015.12.03. 14.42 | Módosítva : 2015.12.03. 14.50

Ha ital, akkor ananászlikőr

Ha valami igazán különleges karácsonyi itallal szeretnél kedveskedni a családnak, ez a tökéletes választás! Tisztítsd meg az ananászt és függőlegesen vágd le a héját körben. Ezután fektesd oldalra, és vágd 2-3 vastag hengerre, majd ezeket kockázd fel, és szórd egy tálba. Adj hozzá cukrot majd keverd jól össze. Néhány óra állás után, mikor már jól levet eresztett, öntsd az egészet egy kb. 3.5-4 literes befőttes üvegbe, és öntsd fel az alkohollal. Csavard rá jól a fedelet, és hagyd állni egy hetet viszonylag hűvös helyen. Ezután szűrd le, töltsd üvegekbe és akár azonnal fogyasztható is a finomság.

 

Ha főétel akkor: majorsághús szilvával

Tisztítsd meg a húst, majd darabold fel (combot/mellet), sózd be és pirítsd meg 5 dkg vajban (míg szép piros lesz). Szedd ki a húst a serpenyőből, a megmaradt vajban pedig fonnyaszd meg az apróra vágott hagymát. Ha megpuhult, a szafttal együtt össze kell turmixolni, az aszalt szilvát pedig forgatsd meg egy kevés vajban, majd tedd mellé a húsdarabokat. Szórd meg őket sóval és kakukkfűvel, majd öntsd fel a hagymás szafttal és az alaplével. Fedd le a serpenyőt és párold puhára a húst, a maradék alaplevet pedig keményítővel sűríts és tejszínnel dúsítsd.

 

Ha desszert, akkor karácsonyi fagylaltpuding

Erre lesz szükséged hozzá: 4 bögre csokoládéfagylalt, 12 dkg feldarabolt kandírozott sárgabarack, 12 dkg feldarabolt kandírozott cseresznye, 12 dkg feldarabolt kandírozott körte,
9 dkg fehér mazsola, 7,5 feldarabolt mazsola, 2 evőkanál rum és rumsodó a tálaláshoz.

A fagylaltot, a gyümölcsöket és a mazsolákat, valamint a rumot tedd egy edénybe és keverd jól össze. Öntsd az egészet egy kikent és sütőpapírral bélelt, hat bögre űrtartalmú pudingos tálba. Három órára fagyaszd le, tálaláskor pedig szórd meg rumsodóval.

 

Ha pedig mindezek elkészítéséhez biztos társra vágysz, válassz az Electrolux tűzhelyek közül!